Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Itekako odjeknula u svijetu

VIDEO Jedna od najvećih pobjeda Hrvatske u zadnjih desetak godina

Hrvatski košarkaši velikom su pobjedom otvorili olimpijski turnir u Riju. Košarkaška reprezentacija šokirala je Španjolsku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabranici Ace Petrovića slavili su protiv europskog prvaka Španjolske 72:70. Međutim, nije dobro počelo i nakon prve četvrtine mirisalo je na katastrofu. Nije bilo rješenja za sjajnog Gasola, a Španjolska je nakon osam minuta vodila 12 razlike. No, Hrvatska se vratila do poluvremena i na odmor otišla s minus šest.

Hrvatski košarkaši su u nastavku fenomenalno igrali u obrani, a Babićevo zakucavanje donijelo je vodstvo. Bogdanović je, naravno, bio prvi čovjek Hrvatske i igrač koji je najviše vukao. A onda je stigla blokada Šarića na Gasolu koja će se pamtiti.

20 godina nakon one kultne blokade Stojka Vrankovića u dresu Panathinaikosa, stigla je još jedna hrvatska o kojoj priča cijeli svijet.

To je sasvim sigurno jedna od najvećih pobjeda hrvatske košarkaške reprezentacije u posljednjih desetak godina. Način na koji je Hrvatska pobijedila Španjolsku morao je impresionirati. Hrvatska je u toj utakmici pokazala kako je momčad s pobjedničkim karakterom i da su igrači grupa frajera, da ih tako nazovemo, koji neće ustuknuti niti trena i koji vjeruju u sebe nakon onog fantastičnog trijumfa protiv Talijana u Torinu.

Hrvatska je definitivno još jednom pokazala kad je neizvjesna završnica da se neće uplašiti ili povući kao što je to slučaj bio u nekim ranijim godinama. Igrači imaju karaktera i hrabrosti. Fantastična pobjeda koja je itekako odjeknula u sportskom i košarkaškom svijetu. Rekao je to i Aco Petrović, a kaže da pritom nismo odigrali savršenu utakmicu.

Fantastičan Darijo Šarić o čijoj blokadi priča cijeli svijet, sjajan naš najbolji igrač Bojan Bogdanović s 23 koša. Uistinu smo mogli biti ponosni na kompletnu košarkašku reprezentaciju.

A kako je izgledalo četvrto otvaranje hrvatske kuće u Rio de Janeiru, tradicija započeta još u Ateni 2004., pogledajte u priloženom videu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider