Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Mama volim te'

Zlatna Sandra se ispričala: Pogađala sam kao Ronaldo, vraćam se kući kao manekenka

Hrvatska atletičarka Sandra Perković obranila je olimpijsko zlato.

U svoju brojnu kolekciju medalja Sandra Perković dodala je još jedno zlato, ono najvažnije – olimpijsko. Pomela je konkurenciju jednim jedinim hicem, ali dovoljnim za još jednu pobjedu. Imala je čak pet neispravnih, a taj jedini ispravan bio je spasonosni.

"Danas je bio jako naporan dan, ispričavam se svima koji su gledali ovaj horor koji sam proizvela u prve dvije serije. Isplatilo se, ja sam nova stara olimpijska pobjednica'', poručila je presretna Sandra u izjavi za HRT.

Najbolja hrvatska atletičarka noćas je nakon drame izborila finale, jer je normu od 62 metra prebacila tek u trećem pokušaju nakon što su prva dva hica bila neispravna. U trećem pokušaju bacila je disk 64,81 metara. Kvalifikacije su održane po kiši i hladnoći, a nakon prve serije prekinute su na pola sata zbog jakog pljuska.

''U kvalifikacijama je baš bilo igranje sa psihom, danas to nisam htjela ponoviti, ali dogodilo se. Stisnula sam zube i ne znam kako sam izbacila treći hitac.''

A taj treći hitac letio je na dalekih 69,21. Niti jedna suparnica nije bacila ni blizu.

''Žao mi je što nije priznat onaj hitac kada sam prestupila. Vjerujete mi, taj bi išao debelo preko 70 metara...''

Sandra je bila na rubu ponora, a onda se izvukla i osvojila zlato u jednom pokušaju.

''Kada četiri godine radite i sanjate nešto i onda vam se dogodi ovakvo nešto onda stisnete zube i sjetite se koliko je bilo krvi, znoja, suza i neprospavanih noći. U tom trećem hicu se nakupio sav moj bijes.''

U kvalifikacijama je izgubila nekoliko kilograma, u finalu će biti isto.

''Dolazim kući kao manekenka hahaha'', rekla je Sandra u šali i na kraju se još jednom obratila majci.

''Mama volim te, znam da sam zakomplicirala, ali kako bi to izgledalo da je bilo drugačije...''

'Pogađala sam kao Ronaldo'

Sandra se u mix-zoni pojavila tri minute nakon Usaina Bolta, došla je jako sretna, opuštena, ne odavajući da je u trećem hicu bila na rubu eliminacije iz finala.

"Jedan hitac za plasman u finale, jedan hitac za zlato - to stvarno nisam planirala. Kad sam prvi puta bacila u mrežu, nije bilo panike, znala sam da mogu daleko i znala sam koliko vrijedim. Drugi prijestup me iznenadio, no opet nije bilo treme ili straha. Rekla sam sama sebi - Sandra, nikad nisi bila odmornija, spremnija i iskusnija, pa ne možeš odavde otići s tri neispravna hica. Najgore što ništa nisam radila pogrešno, sve je bio automatizam", u svom stilu je "ispalila" Sandra, koji je u trećem hicu s 69.21 osigurala još tri pokušaja, ali već tada i zlatno odličje.

"Kad sam ispustila disk iz ruke, znala sam da je to zlato i da me nitko ne može stići. Odmah sam se opustila. Makar, mislim da je šesti hitac išao dalje od pobjedničkog. Nema veze, za 10 centimetara sam bolja nego u Londonu. Napredujem".

Sandra je i u kvalifikacijama imala sličnu dramu jer je jedini ispravni hitac bacila u zadnjoj seriji.

"Sinoć je bila kiša, mokar krug i to se događa. Ali tu ne mogu objasnit prva dva prijestupa. Krug mi nikad nije bolji, otvorena mreža najšira dosad. Nakon kvalifikacija me malo boljelo rame i napravila sam žulj na desnoj nozi, no očekivala sam da će biti više problema zbog finala rano ujutro nakon kasnonoćnih kvalifikacija. Probudila sam se oko 7.30, ali mi je glava bila čista. I da, oprosti mama, još jednom što sam te iznervirala".

'Dubrava ima dva zlata'

Sandru je na Olimpijskom stadionu pokraj Maracane bodrio i njezin fun-klub iz Brazila, ali i zlatni veslač Martin Sinković.

"Hvala Martinu što je došao i bio mi je velika potpora. Sinkovići su tek nakon osvajanja zlata priznali da su obojica veslali s ozljedama i zaista mi je drago što ih nisam razočarala. Zahvalila bih se i svima u Hrvatskoj koji su gledali moj nastup i nervirali se zbog mojih prijestupa. Danas je super-utorak u kojem Hrvatska može osvojiti još četiri medalje i mislim da hrvatska reprezentacija nikad nije bila jača nego ovdje u Riju. Sada idem u Selo sjesti pred TV i gledati nastupe ostalih, a do 18. kolovoza, kada odlazim iz Rija, pokušat ću uhvatiti vremena da nešto gledam i uživo", kazala je dvostruka olimpijska pobjednica, koja je posebno pozdravila svoje iz zagrebačke Dubrave.

"Evo Dubrava već ima dva zlata, mene i Glasnovića, a tu su još Manuel Štrlek, Ana Šimić i Filip Hrgović. Bit ćemo visoko plasirani na ljestvici medalja, a sljedeći puta možda dođemo samostalno," kazala je Sandra.

Sandra Perković je postala tek druga atletičarka u povijesti koja je uspjela obraniti olimpijsko zlato u bacanju diska. Njemica Evelin Jahl je pobijedila u 1976. u Montrealu i četiri godine kasnije u Moskvi.

Disk, finale:

1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 69.21 m
2. Melina Robert-Michon (Fra) 66.73
3. Denia Caballero (Kuba) 65.34
4. Dani Samuels (Aus) 64.90
5. Su Xinyue (Kina) 64.37
6. Nadine Mueller (Nje) 63.13
7. Chen Yang (Kina) 63.11
8. Feng Bin (Kina) 63.06
9. Julia Fischer (Nje) 62.67
10. Zinaida Sendriute (Lit) 61.89
11. Shanice Craft (Nje) 59.85
Yaime Perez (Kuba) bez rezultata
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider