Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Važno je izbjeći tenzije

VIDEO Srbi podcjenjuju Hrvate: 'U strahu su velike oči i zbog toga oni galame'

Utakmica Hrvatske i Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara izaziva ogroman interes.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski i srpski košarkaši po četvrti put se sastaju na jednom velikom natjecanju. Povijest nije sklona Hrvatskoj, koja još nikad nije slavila u službenoj utakmici. Od 1997. i famozne trice današnjeg izbornika Srbije Saše Đorđevića do 2012. i osmine finala SP-a. To je također bila jedna vrlo neizvjesna utakmica.

Dakle, uvijek su to bile utakmice na jednu loptu te možemo očekivati vrlo sličan scenarij i ovaj put. Naravno, Srbija se najviše uzda u magiju fantastičnog playmakera Miloša Teodosića, a Hrvatska u fantastičan čudesni tandem Bogdanović – Šarić.

Četvrtfinale Olimpijskih igara samo po sebi nosi jedan pritisak, no mislimo da je strah od poraza puno izraženiji kod naših suparnika. Srbi su ovdje došli, kako oni kažu, igrati novo finale s Amerikancima. Oni s prije dvije godine igrali s njima finale na SP-u u Španjolskoj. S druge strane, hrvatski košarkaši su onako ispod glasa skoro otišli na onaj kvalifikacijski turnir u Torino, gdje je malo tko očekivao plasman na Igre u Rio. Nakon toga su ovdje briljantno pobijedili Španjolce i onda senzacionalno osvojili skupinu.

Mislimo da s punim pravom možemo vjerovati u hrvatske košarkaše. I vjerujemo da ćemo prvi put nakon 1992. u Barceloni zaigrati u polufinalu olimpijskog turnira.

Zahvaljujući modernim tehnologijama i sinu reprezentativcu Franjo Arapović mislima je neprestano u Riju. Za njega su ovo najteže Olimpijske igre dosad. Srbe smatra favoritima, ali se nada da bi dodatni naboj mogao pogurati Hrvate prema polufinalu.

''Najvažnije je da ako mogu izbace iz glave s kim igraju. Kad igraju Hrvatska i Srbija u bilo kojem sportu, posebna je tenzija'', rekao je Arapović.

Koliko je god to rivalstvo bilo dodatni poticaj, važno je izbjeći tenzije, slažu se stručnjaci.

''Onaj tko bude imao bistriju glavu, jer to su uvijek bile posebne utakmice, taj će i vjerojatno biti u prednosti. Ja se iskreno nadam da su dečki svjesni što su napravili i da ovdje nije kraj'', rekao je predsjednik HKS-a Ivan Šuker.

Uoči Rija, pa čak i tijekom kvalifikacijskog turnira u Torinu mnogi su hrvate otpisivali. Osvajanje skupine potpuno je iznenađenje.

''Imam vjeru u ove momke, iznenadili su i mene, ali mislim da su sazrjeli i da su dobili neke stvari, dobili su vođu, što dugo ga nismo imali'', izjavio je bivši reprezentativac Dino Rađa.

Na sličan način razmišljaju i srpski košarkaši. Svjesni su da nakon podbačaja u skupini moraju pokazati mnogo više, jer svojim su navijačima obećali finale sa SAD-om.

''Nezgodan protivnik, u odličnoj su formi i sigurno da će to biti utakmica na visokom nivou'', rekao je reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović.

Srpski mediji i neki njihovi bivši reprezentativci ne bi se složili. Umanjuju učinak našeg Bogdanovića, najboljeg strijelca grupne faze natjecanja. Očekuju da će njihov Bogdanović proigrati. I njihove kladionice podcjenjuju Hrvate. Za pobjedu tricom nude nizak koeficijent.

''U strahu su velike oči i uvijek se galami kad se plašite i bojite i zbog toga oni galame'', izjavio je Giuseppe Gjergja.

Pobjedom nad Srbijom hrvatski košarkaši bi prvi put od legendarnog finala s Dream Teamom u Barceloni ušli u borbu za olimpijsku medalju. Odličje na koje čekaju gotovo četvrt stoljeća. Uoči neizvjesnog susreta, samo jedno je sigurno, jedan Bogdanović noćas će slaviti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider