Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najmlađa judašica na Igrama

Poraz Barbare Matić u prvom kolu: Stvarno sam pokušala, ali nije išlo

Hrvatska judašica Barbara Matić poražena je u 1. kolu kategorije do 70 kg na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru od Portorikanke Marie Perez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Presudio je wazari sredinom borbe. Matić, koja je 20. judašica svijeta nakon toga se nije uspjela vratiti u meč i njezina susjeda na svjetskoj ljestvici (21. mjesto) je obranila prednost.

''Odlučila je moja mala neopreznost na početku borbe, a kasnije nisam uspjela probiti njezinu obranu'', izjavila je hrvatska judašica Barbara Matić nakon poraza i ispadanja u 1. kolu olimpijskog turnira.

Splićanka je među novinare došla uplakana, jer je očekivala prvu pobjedu.

"Nisam se snašla kod njezina napada, bacila me. Nakon toga sam pokušavala, napadala, ali se ona predobro branila i blokirala me. S trenerom je bio dogovor da je napadam gore lijevo, stvarno sam pokušala, ali nije išlo", kazala je kroz plač Matić, najmlađa judašica u svojoj kategoriji na Igrama.

"Znam da sam mlada, gledala sam tu u Riju kako u 1. kolu ispada peterostruki prvak svijeta, ali stvarno sam se nadala da ću proći 1. kolo. Onda bi išla na trostruku svjetsku prvakinju iz Kolumbije. Ja znam da vrijedim više", dodala je.

Matić je mjesto na olimpijskom turniru izborila kroz kontinentalnu kvotu.

"Sad znam kako je biti na Olimpijskim igrama i mislim da ovo sigurno neće biti moj zadnji nastup", zaključila je jedina hrvatska judašica na olimpijskom turniru.

Perez u idućoj rundi očekuje druga judašice svijeta, Kolumbijska Yuri Alvear, trostruka prvakinja svijeta i brončana iz Londona.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider