Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Svi u zrak!'

VIDEO Ludbreg slavi zlatnu Saru: Imala je veliku dilemu

Sarino olimpijsko zlato slavilo se jučer do dugo u noć i u njezinu rodnom Ludbregu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Obitelj rodbina i prijatelji Sare Kolak pratili su svako njezino bacanje i vjerovali da može do zlata, što se na kraju i ostvarilo.

Najsretnija je bila majka Aleksandra koja je za Dnevnik Nove TV podijelila svoje dojmove nakon neprospavane noći.

"To je bilo, skok iz stolice, svi u zrak. Bilo je fenomenalno. Osjećaj ne možeš si ga zamisliti jer si u šoku, izvan sebe si, nisi svjestan što se događa. Krenula je s godinom fantastično, krenula i zatvorila, što da ti kažem. Svi su uz nju, podršku je imala, i stvarno mislim da će imati veličanstven doček", euforična je bila Aleksandra Kolak.

Iz kuće Sare Kolak javio se reporter Nove TV Ivan Forjan koji je otkrio kako Sarina soba izgleda kao mali muzej jer su u njoj izložene sve medalje koje je osvojila u karijeri.

Oduševljenje u 'centru svijeta'

A Sari čestitke ne prestaju stizati. Osim Ludbrežana, čestitaju joj i njezini Celjani, kod kojih trenira posljednjih godina. Ponosni su i u Rijeci, gdje je Sara još uvijek članica Atletskog kluba Kvarner.

Centar svijeta, kako tepaju Ludbregu, u petak se probudio s olimpijskim zlatom. Ludbreg je ostao budan zbog svoje Sare nakon čijeg osvajanja zlatne medalje su se slijegali dojmovi.

"To je bio užitak gledati kako se mala borila, svaka joj čast i sretni su roditelji koji imaju takvu curu. Svi smo gledali, ponosni smo da iz jednog tako malog mjesta netko bude na tronu svijeta, to je stvarno fenomenalno."

Slovenci i Riječani također ponosni

Sara Kolak posebne pohvale dobila je iz Celja u kojem trenira nekoliko posljednjih godina.

"Naravno da smo iznenađeni, nama je Sara napravila pravi podvig, ona je srčana djevojka , kao što ste i sami primjetili. Izuzetno voli trenirati, ima veliki talent i potencijal. i u odličnoj je formi stigla na Olimpijske igre", izjavio je Rok Kopitar iz Atletskog Društva Kladivar.

Ponosni su i u riječkom klubu Kvarner, gdje je Sara još uvijek članica.

"Emotivno smo doživjeli zlato, suzama radosnicama, nesanicama. Ponosni smo svakako, ovo je veliki uspjeh za Saru, za Hrvatsku i za naš klub, za naš grad", istaknula je direktorica AK Kvarner Iva Florjančić na koju se nadovezala atletičarka Klara Barnjak:

"Mogu priznati da mi je sad postala i uzor, jer tako mlada da je postala prvakinja na olimpijadi i to stvarno može biti ponos Rijeke i Ludbrega i cijele Hrvatske."

Birala između rukometa i atletike

Sari je među prvima čestitala prijateljica i kolegica iz reprezentacije Sandra Perković. Prije tri godine Sandra je Sari čak poklonila i koplje.

Sarin put do olimpijskog zlata bio je sve samo ne lagan. Krajem 2014. godine Sara je imala operaciju ramena, zbog koje je nije bilo čak 15 mjeseci. Jedno vrijeme je trenirala i rukomet i atletiku, na kraju je ipak prelomila, i to ispravno. Danas živi na tri strane, u Ludbregu, Rijeci i Celju, a u Sloveniji stanuje kao podstanarka u stanu trenerove majke. Evo što je rekla našem Vladi Bobanu prije mjesec dana, uoči odlaska u Rio.

"To je za malo manje od mjesec dana... Koliko blizu toliko i daleko. Ma idemo korak po korak. Prvo treba odraditi dobro kvalifikacije pa onda što bude bude."

I bilo je zlato. Bravo Sara!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider