Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
otvaranje za dva dana

Olimpijska baklja stigla u Rio de Janeiro

Olimpijski plamen stigao je, nakon brojnih problema, u Rio de Janeiro...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olimpijska baklja je napokon stigla u Rio de Janeiro koji će ugostiti 31. olimpijske Igre. Nakon 20,000 kilometara dugog putovanja kroz 300 gradova i 26 pokrajina po najvećoj državi Južne Amerike, olimpijska baklja je nakon serije prosvjeda konačno stigla u Rio de Janeiro.

Na putu prema gradu u kojem za dva dana počinju olimpijske igre, demonstranti su nekoliko pokušali ukrasti baklju i ugasiti olimpijski plamen. Prvi incident dogodio se u Sao Paulu, problema je bilo i u Porto Alegreu, a izgredi su nastali i u južnom predgrađu Rio de Janeira, gdje je na prolasku baklje nastao pravi metež i strka. Navodno je jedna baklja ukradena, a druga ugašena. Policija je prosvjednike morala rastjerati suzavcem. Za mnoge Brazilce je organizacija najvećeg sportskog događaja na svijetu nepotreban trošak za zemlju koja je u ekonomskim problemima.

Baklja je u Rijo stigla na brodu kojim je upravljao bivši jedriličar i osvajač olimpijske medalje Lars Grael, a po gradu ju je prvi nosio gradonačelnik Eduardo Paes. U četvrtak će baklja proći kroz olimpijsku zonu u Barra da Tijuca, a zatim 'seli' na poznate plaže Ipanema i Copacabana.

Put je započeo 21. travnja u drevnoj Olimpiji u Grčkoj, a olimpijski plamen će svoj put završiti na stadionu Maracana na svečanosti otvaranja OI u petak navečer po lokalnom vremenu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider