Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
četvrta medalja

Nijemci dokrajčili istrošene Poljake i uzeli broncu!

Aktualni europski rukometni prvaci okitili su se olimpijskom broncom nakon što su bili bolji od hrvatskih 'krvnika' Poljaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemačka muška rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Olimpijskim igrama U Rio de Janeiru nakon što je u susretu za treće mjesto pobijedila Poljsku 31-25 (17-13).

Poljska je bolje ušla u susret i sredinom prvog poluvremena imala je tri gola prednosti (8-5), No, Nijemci tada rade seriju 5-0 i prelaze u vodstvo 10-8. Nakon toga više niti jednom nisu ispustili prednost. U 38. minuti imali su i velikih +6 (21-15), a u 42. minuti i sedam pogodaka prednosti (25-18). Na koncu je završilo 31-25.

Njemačku su do pobjede predvodili Tobias Reichmann sa sedam, Uwe Gensheimer sa šest, te Patrick Wiencek s pet golova, dok je Andreas Wolff sakupio 12 obrana.

Kod Poljaka, koji su u četvrtfinalu pobijedili Hrvatsku, najbolji su bili Krzysztof Lijewski i Przemyslaw Krajewski sa po pet golova, dok je Piotr Wyszomirski sakupio 16 obrana.

Njemačkoj je ovo četvrta olimpijska medalja pri čemu prva bronca. Posljednju medalju njemački rukometaši osvojili su u Ateni 2004. gdje su izgubili u finalu od Hrvatske. Poljska rukometna vrsta je ostala na jednoj bronci iz 1976. godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider