Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Ovo je čudo'

Nadal, Murray, Del Potro i Nishikori u polufinalu Olimpijskih igara u Riju

Rafael Nadal, Andy Murray, Juan Martin Del Potro i Kei Nishikori polufinalisti su teniskog olimpijskog turnira u Rio de Janeiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolac Rafael Nadal, Britanac Andy Murray, Argentinac Juan Martin Del Potro i Japanac Kei Nishikori polufinalisti su olimpijskog turnira u Rio de Janeiru.

Nadal, koji ima zlato iz Pekinga, je u četvrtfinalnom susretu pobijedio domaćeg tenisača Thomaza Belluccija 2-6, 6-4, 6-2. Belluci je dobio prvi set, no bivši najbolji tenisač svijeta je okrenuo rezultat izborivši 800-tu pobjedu u karijeri. Nadal je tako postao tek osmi tenisač u Open eri koji je ostvario 800 i više pobjeda. Na vrhu je Amerikanac Jimmy Connors sa 1,256 pobjeda.

Nadal će u polufinalu igrati protiv Juana Martina Del Potra koji je u dramatičnom meču porazio Španjolca Roberta Bautistu 7-5, 7-6 (4).

"Ovo je čudo, navijači su ponovo bili sjajni. Iz susreta u susret me nose prema pobjedi," kazao je Argentinac koji je u prvom kolu pobijedio Srbina Novaka Đokovića.

Nadal i Del Potro su 12 puta igrali međusobno, a Španjolac vod 8-4 u pobjedama.

Drugi nositelj olimpijskog turnira Britanac Andy Murray bio je bolji od Amerikanca Stevea Johnsona 6-0, 4-6, 7-6(2). Nakon prvog seta činilo se kako će branitelj naslova iz Londona lako do polufinala. No, Johnson se čudesno vratio u meč. Dobio je drugi set, a u trećem imao break za vodstvo 4-3. Međutim, Murray nije dozvolio iznenađenje. Vratio je izgubljeni servis i u lutriji trinaeste igre izborio pobjedu.

"Nije bilo lako, no ipak sam stigao do pobjede. Sjajan je osjećaj kada osvajaš medalje za svoju zemlju. Nadam se kako će tako biti i ovdje," rekao je Britanac.

Njegov idući protivnik bit će Japanac Kei Nishikori koji je porazio Francuza Gaela Monfilsa 7-6 (4), 4-6, 7-6 (6). Monfils je u 'tie breaku' odlučujućeg seta imao 6-3 i tri meč lopte, no Japanac je nanizao pet poena za pobjedu.

U dosadašnjih sedam međusobnih susreta Murray je ostvario šest pobjeda.

REZULTATI - četvrtfinale:

Kei Nishikori (Jap/N.4) - Gael Monfils (Fra/N.6) 7-6 (4), 4-6, 7-6(6)
Juan Martin Del Potro (Arg) - Roberto Bautista (Špa/N.10) 7-5, 7-6 (4)
Rafa Nadal (Špa/N.3) - Thomaz Bellucci (Bra) 2-6, 6-4, 6-2
Andy Murray (VBN.2) - Steve Johnson (SAD/N.12) 6-0, 4-6, 7-6 (2)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider