Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Četiri sata borbe

Murray slavio protiv Del Potra: Britanac obranio olimpijski naslov

Andy Murray obranio je naslov olimpijskog pobjednika u tenisu pobijedivši u finalu Juana Martina Del Potra sa 7-5, 4-6, 6-2, 7-5.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanac Andy Murray obranio je naslov olimpijskog pobjednika u tenisu nakon što je u finalu u Rio de Janeiru nakon četiri sata igre svladao Argentinca Juana Martina Del Potra sa 7-5, 4-6, 6-2, 7-5.

Murray je trijumfom protiv Del Potra postao prvi tenisač koji je obranio olimpijsko zlato, a do tog je rezultata stigao nakon dramatičnog dvoboja s obiljem preokreta. Nakon čudnog početka i tri "breaka" u prva četiri gema nakon kojih je Murray poveo sa 3-1 u prvom setu, stvari su se smirile sve do sedme igre kada je Del potro vratio izgubljeni servis. No, Murray je ostvario još jedan "break" u 12. igri koji mu je donio prvi setu.

U drugom setu Del potru je bio dovoljan jedan "break2 kojega je ostvario već u prvoj igri za poravnanje dvoboja, a Argentinac je čvrsto držao svoj servis sve do 2-2 u trećem setu. Kada je Murray ostvario dva "breaka" zaredom za 6-2 u trećoj dionici igre činilo se kako je susret riješen jer je Del Potro odavao dojam potpuno iscrpljenog sportaša.

Ipak, u četvrtom setu Argentinac je čak tri puta imao "break" prednosti, ali niti jednom ga nije uspio zadržati da bi kod Murrayeva vodstva 6-5 i po četvrti put izgubio svoj početni udarac u toj dionici što je označilo početak velikog slavlja za Britanca.

Del Potro je kao i Murray osvojio medalju na drugim Igrama zaredom, prije četiri godine bio je brončani. Na putu do finala je u 1. kolu svladao velikog favorita, prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića, a u polufinalu trećeg nositelja Španjolca Rafaela Nadala.

Ranije je u susretu za brončano odličje Japanac Kei Nishikori nadigrao Španjolca Rafaela Nadala sa 6-2, 6-7 (1), 6-3. Nishikori je prvi Japanc koji je osvojio odličje nakon 1984. godine i povratka tenisa u olimpijski program, a ukupno drugi u povijesti, jer je 1920. godine na Igrama u Antwerpenu pojedinačno srebro završilo u rukama Ichiye Kumagaea.

 

REZULTATI,

FINALE:

Andy Murray (VB/2) - Juan Martin Del Potro (Arg) 7-5, 4-6, 6-2, 7-5

ZA 3. MJESTO:

Kei Nishikori (Jap/4) - Rafael Nadal (Špa/3) 6-2, 6-7 (1), 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider