Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Maraton na +30

Brazilci bodrili hrabre Hrvatice: 'Vikali su Modrić, Modrić...'

Marija Vrajić (39) i Matea Matošević (27) "preživjele" olimpijski maraton na 30 stupnjeva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marija Vrajić (39) i Matea Matošević (27) "preživjele" maraton na 30 stupnjeva. Bila je to spektakularna utrka.

„Kada sam vidjela sve te cure na startu, helikoptere u zraku, sjajnu atmosferu uz stazu, sve me je to ponijelo pa sam krenula brže nego što sam trebala. Naravno da taj tempo nije bio za mene pa sam u jednom trenutku pomislila i na odustajanje“, rekla je Marija.

Naše maratonke odlučile su da neće trčati zajedno pa su se brzo razdvojile.

„Nema smisla da jedna drugu “štopamo”. Dogovorile smo se da svaka trči svoju utrku pa na kraju što ispadne“, istaknula je Marija.

Matea je na kraju osvojila 104. mjesto (2:50.00), dok je Marija završila maraton na 119. mjestu (2:59.24).

„Dobro je, nisam zadnja. Dosta je cura odustalo, a na startu nas je bilo 157, od kojih je većina imala puno bolje prijavljene rezultate od mene“, istaknula je Marija.

U jednom trenutku trčali ste uz čuvenu plažu Copacabanu.

„Nisam uopće primijetila plažu. Čula sam brazilske navijače koji su uz stazu vikali 'Croatia, Croatia' vidjevši me u hrvatskom dresu. Uzvikivali su i Modrićevo ime, i to nekoliko puta. Ipak je Brazil zemlja nogometa. Znaju valjda sve svjetske nogometaše pa tako i novog kapetana naše reprezentacije“, istaknula je Marija.

Kako je u olimpijskom selu?

„Odlično, sve radi od 0 do 24 sata, baš kao u nekom gradu. Nigdje nema gužvi, ni na što se ne mora čekati. Znamo se navečer okupiti u jednoj velikoj sobi i ondje gledati utakmice i navijati. Drago mi je da sam osobno upoznala Marina Čilića. On mi je jedan od najdražih sportaša“, kaže Marija Vrajić i dodaje da bi rado otišla gledati neke druge sportske događaje, da bi željela otići i na neke izlete, ali preporučeno im je da baš i ne napuštaju olimpijsko selo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider