Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'razočarana sam'

Lucija Zaninović ispala u četvrtfinalu: Zakazala sam kada je bilo najpotrebnije

Lucija Zaninović nije uspjela slaviti u četvrtfinalnoj borbi u Riju, ali ni dobiti priliku za brončano odličje u repasažu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentativka u taekwondou u kategoriji do 49 kilograma Lucija Zaninović nije se uspjela plasirati u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, bolja od nje je u četvrtfinalu bila Francuskinja Yasmine Aziez sa 4-3.

Brončana s Igara prije četiri godine u Londonu Lucija Zaninović odlučujući je udarac primila pet sekundi prije kraja kada ju je Francuskinja uspjela dohvatiti nogom u oklop. Bio je to ujedno i prvi poraz Lucije od ove protivnice u čak devet međusobnih borbi.

"Ovo je bilo jako loše, kad je najviše trebalo zakazala sam. Loše se osjećam. Francuskinju sam toliko puta pobijedila, a sada sam izgubila. I to u meču za polufinale. To je sport, ali jako sam razočarana. Ne znam šta kažem", rekla je nakon poraza Lucija Zaninović.

Do tog trenutka Zaninović niti jednom nije zaostajala, vodila je sa 1-0, 2-1 i 3-2 udarcima šakom u tijelo suparnice, ali Francuskinja je uspjela izjednačiti prvo zbog dvije opomene našoj reprezentativki, da bi potom svaki put kada bi zadala udarac niti 15 sekundi potom i primila udarac vrijedan jedan bod.

Kako je Aziez u polufinalu izgubila od Kim Sohui iz Južne Koreje u 22.30, Zaninović je ostala bez prilike boriti se za brončano odličje u repesažu.

Zaninović je u 1. kolu svladala Kazahstanku Ainur Jesbergenovu sa 18-7.

U četvrtak će u kategoriji do 57 kilograma nastupiti Lucijina sestra blizanka Ana Zaninović, dok će u kategoriji do 68kg nastupiti i Filig Grgić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider