Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sve se zakompliciralo

Kei Nishikori dobio Rafaela Nadala u borbi za broncu u Riju!

Imao je naizgled nedostižnu prednost, Španjolac se potom vratio, ali je u odlučujućem setu Japanac bio bolji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Japanski tenisač Kei Nishikori osvajač je brončanog odličja na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru, gdje je u nedjeljnoj borbi za 3. mjesto nadigrao Španjolca Rafaela Nadala sa 6:2, 6:7 (1), 6:3.

Nishikori je do bronce mogao i mnogo lakše, jer je vodio 5-2 u drugom setu s dva 'breaka' prednosti, no do meč-lopte nije stigao. 'Breakom' za 3-1 u odlučujućem setu Japanac je stvorio prednost koju ovoga puta nije propustio te je nakon dva sata i 49 minuta borbe stigao do svog prvog olimpijskog odličja. Bila je to tek treća Nishikorijeva pobjeda u 12. obračunu sa Španjolcem koji je pojedinačnom zlatu iz Pekinga 2008. godine u Rio de Janeiru dodao i zlato u paru s Marcom Lopezom.

Nishikori je prvi Japanac koji je osvojio odličje nakon 1984. godine i povratka tenisa u olimpijski program, a ukupno drugi u povijesti, jer je 1920. godine na Igrama u Antwerpenu pojedinačno srebro završilo u rukama Ichiye Kumagaea.

U borbi za naslov olimpijskog pobjednika sastat će se branitelj zlata iz Londona 2012. Britanac Andy Murray i Argentinac Juan Martin del Potro koji je prije četiri godine osvojio broncu.

Tenisači - za 3. mjesto:

Kei Nishikori (Jap/4) - Rafael Nadal (Špa/3) 6-2, 6-7 (1), 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider