Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zlatarovo zlato

VIDEO Josip Glasnović: Moje zlato je ljepše, ali Janica ih ima više

Reporter Nove TV Saša Lugonjić razgovarao je u Rio de Janeiru sa zlatnim hrvatskim olimpijcem Josipom Glasnovićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Josip Glasnović osoba je dana, tjedna i mjeseca u Hrvatskoj. Nadamo se da će uskoro dobiti konkurenciju u Riju. Jeste li se već navikli na zlatnu medalju koja vam stvarno lijepo stoji oko vrata?

VIDEO Pogledajte što smo pronašli u trofejnoj sobi olimpijskog prvaka

"Pa jesam, malo me vrat boli, jer dosta je teška, ali lijepo ju je nositi."
Bili smo danas u Hrvatskoj kući u Riju, došla je Janica Kostelić i kaže da je vaša zlatna medalja ljepša od njenih.
"Jest, ljepša je, ali ona ima četiri zlata, a to ima puno veću težinu."
Mladi ste, imate je vremena stići.
"Probat ću", skromno je uzvratio Josip Glasnović.

Osvojili ste zlato, vaša obitelj se bavi zlatarskim poslom, pa je netko lucidno napisao na jednoj društvenoj mreži „zlatarovo zlato“. Jučer ste stvarno oduševili cijelu Hrvatsku nastupom u finalu. Hrvat je naslijedio Hrvata na najvišem olimpijskom postolju u trapu. Bilo je dramatično, pobijedili ste svjetskog rekordera, Talijana Giovannija Pelliela. Izgledali ste dosta smireno u krucijalnim trenucima?
"Polufinale sam odradio najbolje u karijeri. Taj me nastup doveo u borbu za zlato i srebro, tu sam znamo da imam srebrnu medalju, što mi je bilo veliko olakšanje i onda sam rekao: dat ću sve od sebe i pokušati osvojiti zlato. Kad je on promašio u raspucavanju, rekao sam: moram pogoditi za zlato. I pogodio sam!"

Teško je bilo za gledati, a vi ste izgledalo jako smireno.
"Nisam se opterećivao hoće li to biti baš zlato ili srebro. Došao sam na Igre s ciljem osvojiti broncu, a na kraju se pokazalo da mogu i do zlata."

Naslijedili ste Giovannija Cernogorza. Trap je sada uz rukomet jedini ljetni olimpijski sport u Hrvata sa dvije zlatne medalje.
"To nije slučajno, mi osvajamo europske i svjetske medalje, prije mjesec dana smo bili prvaci Europe u timskom trapu, a ja sam bio drugi. Već godinama osvajamo medalje, godinama smo u svjetskom smo vrhu i ništa nije slučajno."

Znamo da kada je riječ o uvjetno rečeno manjim sportovima uvijek kod nas postoje problemi oko financiranja. Vaš sport nije jeftin, štoviše vrlo je skup, a stipendije su znale kasniti. Kako se snalazite?
"Kada sam ispunio kvotu, dospio sam u olimpijski program, gdje sam imao dostatna sredstva za financiranje treninga i putovanja. To mi je puno pomoglo. Međutim, sve ostalo je jako teško, nismo slavni, ali nadamo se da će sponzori doći."

Dosta se pisalo da ste kao 17-godišnjak imali ozljedu oka, ali situacija nije bila tako dramatična.
"Ma nije, na to oko ciljam, imam umjetnu leću i naočale. Normalno vidim i evo vidi se rezultat."

Prekosutra se vraćate kući. Ne sumnjamo da se sprema veliki tulum u Dubravi.
"Kasno se vraćamo, možda će biti neki doček u Zračnoj luci Pleso, ali veću feštu ćemo napraviti kada se malo smirimo za nekoliko dana“, zaključio je Glasnović.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider