Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ispao u kvalifikacijama

Ivan Horvat ostao bez finala OI-a: Nezadovoljan sam

Hrvatski rekorder u skoku motkom Osječanin Ivan Horvat nije se uspio kvalificirati za nastup u finalu ove discipline na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Horvat je u kvalifikacijama uspio preskočiti tek početnu visinu 5,30 metara.

Horvat je u ovoj sezoni imao najbolji skok 5,63 metara, ali postignut u dvorani, a kvalifikacijska norma u Rio de Janeiru bila je postavljena na 5,75 m što je visina iznad njegovog državnog rekorda (5,70 m). No, Ivan je zapeo već na 5,45 m, iako je iz svakog od njegova tri pokušaja bilo jasno da ima tu visinu, ali nije uspio uskladiti sve segmente skoka, kako bi prešao preko letvice.

''Nije se desilo ono što sam htio, danas nije bio moj dan'', rekao je hrvatski rekorder u skoku, koji je s preskočenih 5,30 metara osvojio 27. mjesto među 29 natjecatelja koji su se nadmetali u kvalifikacijama za ulazak u finale na Igrama u Rio de Janeiru.

"Na zagrijavanju sam briljirao, ali sam onda ostao bez svježine u natjecanju. Da se bar okrenulo. Nije se desilo ono što sam htio. Danas nije bio moj dan", zaključio je u razgovoru za HRT 22-godišnji Ivan Horvat koji je bi s preskočenom visinom svog državnog rekorda (5,70 m) izborio nastup u finalu u koji se ulazilo i s preskočenih 5,60 m.

Nažalost, Ivanu se ponovio nastup iz Londona 2012. godine, gdje je također podbacio u kvalifikacijama. Ivan je zapeo na 5,45 m, iako je iz svakog od njegova tri pokušaja bilo jasno da ima tu visinu, ali nije uspio uskladiti sve segmente skoka, kako bi prešao preko letvice.

"Nezadovoljan sam, ali sam puno naučio. Sad već počinjem gledati prema Tokiju. U sljedeće četiri godine puno ću uložiti u sebe", najavio je najbolji hrvatski 'motkaš'.

Sljedeći hrvatski atletski nastup u Rio de Janeiru, u noći s ponedjeljka na utorak, trebao bi donijeti znatno drugačiji rezultat, kad će se u krugu bacališta u kvalifikacijama bacanja diska naći najbolja svjetska 'diskašica' Sandra Perković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider