Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda
Ostali sportovi
Jedna od najboljih utakmica

Sjajni Šarić vodio Hrvatsku do pobjede protiv Francuza

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na zadnjem turniru uoči Olimpijskih igara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza od Argentine na turniru 'Četiri nacije' u Cordobi, Hrvatska je odigrala puno bolju utakmicu protiv Francuske i stigla do pobjede 76-70 (23-16, 15-11, 16-19, 22-24). Pritom je odličan bio Dario Šarić, koji je odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica za reprezentaciju.

Novi igrač Philadelphije 76ers završio je susret s 18 poena, osam skokova i šest asistencija i pokazao kako može predvoditi momčad protiv najboljih. Nemojmo zaboraviti kako je Francuska okupila vrlo impresivan sastav za Rio. I ova pobjeda je pokazatelj u kojem smjeru treba ići.

Doduše, Francuska je opet igrala bez Tonyja Parkera, a odgovornost je preuzeo MVP Eurolige Nando De Colo. Igrač CSKA zabio je 20 koševa i uhvatio čak 11 skokova, no to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Hrvatske.

Izabranici Aleksandra Petrovića dobro su otvorili utakmicu, dobili prvu četvrtinu 23-16, a na odmor odlaze s prednošću od 38-27. I više nisu ispuštali prednost. Unatoč tome što su imali skromnih 4/21 za tri poena. Francuzi su bolji u nastavku i u trećeoj i u zadnjoj četvrtini, ali je Hrvatska uspjela zadržati prednost i na kraju slaviti sa šest koševa razlike.

U zadnjoj utakmici na turniru uoči Olimpijskih igara Hrvatska igra u ponedjeljak protiv Srbije u 23 sata.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider