Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Malo je nedostajalo

Hrvatska posrnula u završnici i izgubila od Srbije u zadnjoj provjeri uoči Rija!

U posljednjoj provjeri uoči Rija hrvatski košarkaši izgubili su od Srbije sa 86:77.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nema Teodosića, nema problema za Srbiju. Čak i bez njihovog najboljeg igrača, Orlovi su pobijedili hrvatsku reprezentaciju u zadnjoj pripremnoj utakmici uoči Olimpijskih igara.

Hrvatska je time osvojila treće mjesto na turniru u Cordobi. Pobjednik turnira 'Četiri nacije' je Argentina koja je osvojila prvo mjesto ispred Srbije, dok je Francuska završila četvrta.

Petrović je počeo utakmicu s petorkom: Ukić, Bogdanović, Krušlin, Šarić i Bilan. Hrvatska je dobro ušla u utakmicu, vodila u prvoj četvrtini s devet koševa prednosti te na odmor otišla s prednošću 40:36. Međutim, suparnik je u nastavku zaigrao puno čvršće u obrani i došao do preokreta.

Srbi su početkom treće četvrtine napravili seriju 8:0. No, Petrovićevi izabranici su potom uzvratili na identičan način, no u zadnjih deset minuta srpski košarkaši su bili raspoloženiji i slavili s 86:77. Ključni trenutak bila je trica Stefana Jovića s deset metara minutu i pol prije kraja susreta kojom je Srbija otišla na pet poena viška.

Najbolji hrvatski igrač protiv Srbije bio je Bojan Bogdanović s 18 poena, Simon je dodao 14 koševa, a Miro Bilan i Šarić po 12. U Đorđevićevoj momčadi istaknuo se Miroslav Raduljica sa 17 poena (od čega je pucao savršenih 11/11 s linije slobodnih bacanja), dok je Bogdan Bogdanović ubacio 13 koševa, ali većinu od toga u drugom poluvremenu.

Hrvatska će na Olimpijskim igrama igrati u skupini B zajedno sa Španjolskom, Argentinom, Brazilom, Nigerijom i Litvom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider