Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Ispao sam naivan'

Hrgović razočaran broncom: 'Uzet ću zlato u Tokiju!'

I najbolji hrvatski boksač i njegov trener teško su se mirili s ishodom polufinala Olimpijskih igara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Teško mi je sad bilo što reći, nisam bio u meču, ruke su letile posvuda, nije bilo kretanja, a sve to zbog nepridržavanja taktike. Boksao sam kako je Francuz želio, bio sam preravan, a i iznenadili su me njegovi direkti. Kao da sam se pripremao da ih primam, a ne izbjegavam. Stvarno sam ispao naivan", izjavio je razočarani Filip Hrgović, kome je pukla lijeva arkada, a blizu pucanja je bila i desna tijekom olimpijske polufinalne borbe u superteškoj kategoriji.

"Želio sam minimalno olimpijsko finale i razočaran sam. Moram raditi na sebi i popravit te greške. Na sljedećim Olimpijskim igrama osvojit ću zlato, ako budu primali profesionalce", otkrio je Hrgović svoje planove.

Pjetraj: Filip ništa nije ispoštovao

Trener Leonardo Pjetraj bio je jako nezadovoljan načinom na koji je Hrgović odradio polufinale.

"Nisam zadovoljan s Filipom, bio je krut i teretan, a ništa što smo se dogovorili glede taktike nije ispoštovao. Dogovorili smo se da prvi napadne, pa se izmakne i opet napadne, a on je radio pojedinačne udarce. Francuza se moglo dobiti samo udarcima u seriji, a on ga nije probijao. Yoka je vrlo brz i tehnički spreman borac da ne bi iskoristio loš dan protivnika. A Hrgović je danas bio loš, psihološki ne sasvim spreman", komentirao je borbu Pjetraj.

Bila je to repriza njihove bore sa svjetskog prvenstva u Dohi kada je Francuz također pobijedio na bodove u četvrtfinalu.

"U odnosu na tu borbu, Hrgović je danas bio čak i malo bolji. Ali to nije dovoljno da se postane olimpijskim prvakom", smatra Pjetraj.

Yoka:  Zaslužio sam pobjedu

Victor James Tony Yoka je postao prvi Francuz koji je ikada nastupio u olimpijskom finalu superteške kategorije.

"Boksao sam taktički sjajno i mislim da sam zaslužio pobjedu i većom bodovnom razlikom. Bio sam prebrz za Hrgoovića", izjavio je Francuz podrijetlom iz Konga, koji je svoju boksačku tehniku usavršavao na Kubi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider