Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pogledajte reakciju

Ona je novi hit u Riju: Nije znala da je osvojila medalju!

Kineska plivačica Fu Yuanhui osvojila je broncu na Olimpijskim igrama i ujedno postala hit društvenih mreža.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svaki dan netko na Olimpijskim igrama pobere svjetsku slavu. Neki to učine zbog fenomenalnih rezultata, drugi pak i zbog raznoraznih poteza kao što je slučaj kineske plivačice Fu Yuanhui. Ona je osvojila broncu na 100 metara leđno, a da to nije ni znala.

Saznala je tek prilikom intervjua za kinesku televiziju, a kad joj je reporterka na njeno ''iako danas nisam osvojila medalju'', rekla da ju je osvojila – nastali su izrazi lica koji su od nje napravili pravu zvijezdu. I to ne samo u Kini već i cijelom svijetu, posebno u SAD-u gdje obožavaju takve sportaše koji se ne libe pokazati emocije, kave god one bile.

Iako sve izgleda pomalo teatralno, Fu Yuanhui je takva, za mnoge veliko iznenađenje budući da postoji predrasuda da su kineski sportaši 'vojnici'. Ona je već postala hit kada je nakon ulaska u finale zahvalila 'mističnoj energiji', a i na drugim natjecanjima je znala izvoditi razne grimase na dodjelama medalja.

Na kraju je završila brončana sa samo 0,01 sekundi zaostatka za srebrnom Amerikankom Kathleen Baker, dok je zlato osvojila Katinka Hosszú iz Mađarske kojoj je to već drugo zlato nakon pobjede na 400 mješovito.

No, uz Fu Yuanhui broncu je uzela i Kylie Masse iz Kanade pa je to možda bio razlog tolike zbunjenosti Kineskinje koja je osvojila mnoge ljubitelje plivanja diljem svijeta.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider