Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bit će toga još

Započelo je isključivanje ruskih sportaša: Plivači prvi platili 'ceh'

Kao što je bilo i za očekivati, krovne sportske organizacije započele su s izbacivanjem ruskih sportaša s Olimpijskih igara u Riju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodna plivačka federacija (FINA) suspendirala je sedam ruskih plivača sa Olimpijskih igara u Rio de Janeiru zbog dopinga.

Na OI neće smjeti nastupiti članovi štafete 4x100 m Vladimir Morozov i Nikita Lobincev, brončana na 200 m prsno sa OI u Londonu Julija Jefimova, te Mihail Dovgaljuk, Natalija Lovcova, Anastazija Krapivina i Darija Ustinova.

FINA je tako postala prva sportska organizacija koja je prihvatila preporuku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) da samostalno odluči o suspenziji ruskih sportaša.

"FINA poštuje odluku MOO-a i podupire nastupe 'čistih' ruskih sportaša u Rio de Janeiru," stoji u priopćenju plivačke organizacije.

MOO je na sjednici 24. srpnja odlučio kako neće suspendirati ruske sportaše s olimpijskih igara u Rio de Janeiru zbog dopinga, ali je odluku o suspenziji prepustio pojedinačnim sportskim savezima.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) je već ranije suspendirala sve ruske atletičare iz svih svojih natjecanja uključujući i OI u Rio de Janeiru, a sada im se pridružila i FINA.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider