Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dramatične borbe

Farah pao i obranio zlato, Thompson najbrža na 'stotki'

Mo Farah može i pasti tijekom utrke na 10.000 metara, a da mu konkurenti svejedno ne mogu ništa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jamajčanka Elaine Thompson potvrdila je svoju sprintersku dominaciju ove sezone i osvojila olimpijsko zlato na 100 metara, a unatoč padu tijekom utrke Britanac Mo Farah obranio je zlato u utrci na 10.000 metara.

Elaine Thompson nije imala pravu konkurenciju. Drugoplasiranu Amerikanku Tori Bowie ostavila je 12 stotinki. I bronca ide na Jamajku zahvaljujući Shelly-Ann Fraser-Pryce koja je do odličja stigla zahvaljujući foto-finišu.

Mo Farah može i pasti tijekom utrke na 10.000 metara, a da mu konkurenti svejedno ne mogu ništa. Srećom, pad se dogodio u vrijeme kad je Britanac još imao dovoljno vremena za uhvatiti vodeću skupinu. Kad je došlo njegovo vrijeme, u finišu ih je sve slomio i obranio zlato iz Londona, ispred Kenijca Tanuija i Etiopljanina Tole.

Dramatično je bilo finale skoka u dalj za atletičare. Amerikanac Jeff Henderson u posljednjoj je seriji skočio 8,38 metara i za jedan centimetar nadmašio do tada vodećeg Južnoafrikanca Luva Manyongu. U posljednjoj je seriji i zlatni iz Londona Britanac Greg Rutherford došao do brončanog odličja.

U sedmoboju je 21-godišnja Belgijka Nafissatou Thiam iznenadila najveće favortkinje za zlato u sedmoboju, Britansku Jessica Ennis-Hill i Kanađanku Brianne Theisen Eaton te im ispred nosa odnijela najsjajnije olimpijsko odličje. U završnu utrku na 800 m donijela je 142 boda prednosti pred Britankom i svojim osobnim rekordom u posljednjoj disciplini uspjela sačuvati prednost, ostavljajući Ennis-Hill sa srebrom, a Theisen Eaton s brončanim odličjem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider