Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hrvatski par sa Srbima

Čilić i Ćorić saznali protivnike u Riju, Đoković će drhtati već u 1. kolu

Objavljen je ždrijeb teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru...

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u 1. kolu olimpijskih igara u Rio de Janeiru igrat će protiv bugarskog tenisača Grigora Dimitrova, dok će Borna Ćorić odmjeriti snage protiv Francuza Gillesa Simona.

U ženskom dijelu turnira imamo samo jednu predstavnicu. Ana Konjuh će otvoriti olimpijski turnir protiv njemačke igračice Annike Beck.

U konkurenciji parova hrvatske boje branit će Čilić i Marin Draganja, a u prvom kolu očekuje ih dvoboj protiv srpskih tenisača Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića.

Čilić i Dimitrov su do sada igrali dva puta i rezultat je izjednačen. Na turniru u Parizu iz Masters serije prošle godine pobijedio je 25-godišnji bugarski tenisač, inače 34. tenisač svijeta, dok je Čilić bio bolji 2014. u Brisbaneu. Pobjeda Čiliću u 2. kolu donosi boljeg iz susreta Moldavca Radu Albota i Rusa Teymuraza Gabiašvilija.

Ćorić je protiv 31-godišnjeg Francuza, trenutačno 31. tenisača svijeta igrao samo jednom. Prošle godine u Marseilleu, a slavio je Francuz 2-1 u setovima. U slučaju pobjede Ćorića u drugom kolu očekuje bolji iz dvoboja Amerikanca Briana Bakera i Japanca Yuchija Sugite.

Konjuh će otvoriti olimpijski turnir protiv Annike Beck. U njihovom jedinom međusobnom susretu u Limogesu 2014. godine slavila je 18-godišnja hrvatska tenisačica. U slučaju pobjede Konjuh, koja je najmlađa sudionica olimpijskog teniskog turnira, igrat će protiv bolje iz susreta Srpkinje Ane Ivanović i Španjolke Carle Suarez Navarro.

Hrvatski tenisači su u dosadašnjim nastupima na olimpijskim igrama osvojili tri brončane medalje. Goran Ivanišević je 1992. u Barceloni bio treći u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s Goranom Prpićem, a broncu su u parovima osvojili Mario Ančić i Ivan Ljubičić u Ateni 2004. godine.

Recimo i da će Đoković u 1. kolu pojedinačne konkurencije igrati protiv Juana Martina Del Potra, od kojeg je izgubio u borbi za broncu na Igrama u Londonu. Dosada su igrali 14 puta, a srbijanski tenisač dosada je slavio u 11 mečeva.

Teniska natjecanja u Rio de Janeiru na rasporedu su od 6. do 14. kolovoza.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider