Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sretna da je gotovo

VIDEO Doček Blanke Vlašić u Splitu: 'Ovo je nezasluženi Božji dar'

Malo iza 14 sati u zračnu luku u Splitu sletjela je brončana olimpijka Blanka Vlašić...

Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić osvojila je BRONČANU medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru preskočivši u finalu visinu 1.97m. To je njena druga olimpijska medalja, nakon srebra osvojenog u Pekingu prije osam godina. Učinila je to pod injekcijama protiv bolova (Ahilova tetiva), vidno šepajući i gotovo na rubu snaga.

Atletska heroina vratila se danas malo iza 14 sati u Hrvatsku, točnije u Split, gdje su je dočekale kamere Nove TV. Bio je to topli i srdačan doček za hrvatsku atletičarku koja je u Riju ostvarila pravi podvig.

"Pitali su me odmah kako gledam na ovu medalju. Ona za mene najmanje izgleda kao atletska medalja. Ona izgleda drugačije zbog drugih stvari, tako da na nju više gledam kao na orden časti koju vojnik dobije kada se vrati s bojišta".

"Presretna sam jer sam otišla kao autsajder. No uspješno sam se borila s curama. Ponosna sam kako sam se snašla u tim okolnostima. Bojan me bodrio s tribina, osjećala sam njegovu vjeru i uspjela sam izadržat do kraja natjecanje".

"Ovo je čisti Božji dar. Nezasluženi Božji dar. Nisam znala da sam treća, mislila sam da sam peta. Zahvalna sam mu na svim danima i jer me doveo u Rio. Molila sam da mi podari snagu i hrabrost te sam u konačnici to i dobila".

"Umorna sam. Drago mi je da je završilo. Bilo je puno suza nakon što je sve završilo. Drago mi je da više ne moram u bolovima čekati svoj nastup".

"Pokušat ću se zaliječiti. Moj fizioterapeut kaže da će biti bolje i ja mu vjerujem. Sada ću imati dovoljno vremena da se rehabilitiram i vjerujem da bi iduće godine mogla više skakati. Kada ja osjetim da je vrijeme, ja ću otići. Ako me vi tjerate u redu, ali ja ne želim otići s bolovima. On (Bog) će mi reći kada je vrijeme za odlazak".

"Za četiri godine neću još biti za bacit i vjerujem da neću biti prestara da konkuriram za medalju", poručila je Blanka Vlašić na konferenciji za novinare.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider