Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
narodni heroj

Neymarove suze i pogodak 'razvalili' internet: Brazil ispisao povijest

Neymar je najprije postigao vodeći pogodak, a onda zabio odlučujući jedanaesterac kojim je bacio Brazilce u trans...

Prvi put u povijesti nogometna reprezentacija Brazila osvojila je zlatnu olimpijsku medalju. U finalnom susretu igranom na Maracani pred 78,000 gledatelja Brazil je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Njemačku 5-4 nakon što je utakmica završila 1-1.

Junaci u brazilskoj pobjedi bili su vratar Weverton koji je u petoj seriji obranio jedanaesterac Nilsu Petersenu, te Neymar koji je postigao vodeći pogodak na utakmici, te odlučujući kazneni udarac.

'Selecao' je poveo u 27. minuti sjajnim Neymarovim pogotkom iz slobodnog udarca, a izjednačio je Maximilian Meyer u 59. minuti. U nastavku pogodaka više nije bilo pa su o zlatu odlučivali kazneni udaraci.

Kod Brazila je svih pet izvođača bilo precizno, golove su zabili Renato Augusto, Marquinhos, Rafael Alcantara, Luan i Neymar, dok su u njemačkim redovima bili precizni Ginter, Gnabry, Brandt i Suele.

Brazil je pet puta bio svjetski prvak, a tri puta prvak Južne Amerike, no do sada nikada u nije osvojio olimpijsko zlato. Tri puta je bi drugi, a dva puta treći. Do sada je 'Selecao' u finalima gubio od Meksika (1-2) prije četiri godine, od SSSR-a u Seoulu 1988. (1-2), te 1984. u Los Angelesu od Francuske (0-2).

Njemačkoj olimpijskoj reprezentaciji je srebro najveći uspjeh u povijesti nakon dvije bronce osvojene 1988. u Seoulu i 1964. u Tokiju.

U susretu za treće mjesto Nigerija je pobijedila Honduras 3-2. Strijelci za Nigeriju bili su Sadiq Umar (34, 56) i Aminu Umar (49), a pogotke za Honduras postigli su Lozano (71) i Pereira (86).

Ovo je treća olimpijska medalja za nogometaše Nigerije, koji su bili olimpijski prvaci 1996., te srebrni 2008. godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider