Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Brazil u polufinalu

VIDEO Neymar zabio 'golčinu' i izazvao veliku gužvu: Na rubu opće 'makljaže'

Brazila je svladao Kolumbiju s 2-0, a Honduras je s 1-0 nadigrao Južnu Koreju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Brazila svladali su Kolumbiju s 2-0, a Honduras je s 1-0 nadigrao Južnu Koreju te su se pridružili Njemačkoj i Nigeriji u polufinalu olimpijskog turnira.

U južnoameričkom četvrtfinalu Brazil su do pobjede nad Kolumbijom odveli Neymar pogotkom u 12. minuti i Luan koji je na Neymarovu asistenciju postigao gol za 2-0 u 83. minuti. U vrućoj i naelektriziranoj atmosferi, koja prati sve mečeve Brazila i Kolumbije od čuvenog okršaja u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu, kada je Camilo Zuniga s leđa pokosio Neymara i teže ga ozlijedio, zbog čega nije mogao nastupiti u polufinalu protiv Njemačke, Neymar je doveo situaciju do usijanja u 40 minuti kada je oštro s leđa srušio Andresa Rou.

Neymar je dobio samo žuti karton, a na travnjaku je nastala velika gužva, u teren su utrčali i gotovo svi igrači s obje klupe. Naguravanje i koškanje trajalo je nekoliko minuta, no utakmica se nastavila.

Brazil će u polufinalu, u srijedu 17. kolovoza, igrati protiv Hondurasa koji je zaslugom Elisa, strijelca pogotka u 59. minuti dvoboja s Južnom Korejom, po prvi put u povijesti izborio mjesto među reprezentacijama koje će se boriti za odličja na olimpijskom nogometnom turniru.

Brazilci pred svojim navijačima žele osvojiti jedini naslov do kojeg nisu uspjeli nikada doći. Prije četiri godine poraženi su u finalu OI u Londonu od Meksika (2-1), a u finalu su gubili i na Igrama 1984. u Los Angelesu od Francuske te od Sovjetskog saveza 1988. u Seulu. Uz tri srebra, Brazilci imaju i dvije bronce.

U drugom polufinalu sastat će se Njemačka i Nigerija. Nijemci su s uvjerljivih 4-0 pobijedili Portugal, dok je Nigerija s 2-0 svladala Dansku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider