Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zbog brige za zdravlje

OI Rio de Janiero: Braća Bryan neće braniti zlato u Riju

Amerikanci Bob i Mike Bryan, najbolji teniski par, odlučili su ne nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru, gdje su trebali braniti zlato, zbog brige za zdravlje svoje obitelji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Braća Bryan su odluku donijeli u petak nakon poraza u četvrtfinalu turnira u Torontu, a kao razlog navode brigu za vlastito zdravlje i zdravlje svojih obitelji. Ovo bi za braću Bryan bile četvrte Olimpijske igre nakon debija prije 12 godina u Ateni. U Pekingu su 2008. osvojili brončanu medalju, a onda u Londonu 2012. zlatnu.

"Nakon mnogo sati rasprave Mike i ja smo odlulčili na otići na Olimpijske igre u Rio", izjavio je Bob Bryan za Washington Post. "Iako bismo se opet voljeli natjecati, kao muževima i očevima, zdravlje naših obitelji nam je prioritet. Predstavljanje SAD-a je za nas jedan od teniskih trenutaka na koji smo najviše ponosni i osvajanje zlata 2012. bit će uvijek vrhunac naše karijere", dodao je.

“Radi se o našim suprugama, o našim roditeljima i ovo je najteža odluka koju smo vjerojatno ikada trebali donijeti", rekao je Bob Bryan.

Američki teniski savez sada traži zamjenu za braću Bryan među igračima koji su prijavljeni za pojedinačne nastupe ili među tenisačima koji ne idu u Rio. Najbolje rangirani američki tenisači u parovima nakon braće Bryan su Jack Sock, koji bi u Riju trebao nastupiti u singlu, te Rajeev Ram.

Iako američki tenisači nisu izravno spomenuli Zika virus, koji se prenosi ubodom komarca i može imati ozbiljne posljedice na novorođenčad, nagađa se da je to vjerojatan razlog njihovog odustajanja od Igara. Zbog Zika virusa svoje nastupe u Rio de Janeiru su otkazali Kanađanin Miloš Raonić, Rumunjka Simona Halep te Čeh Tomas Berdych.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider