Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dario 'objasnio'

Šarićeva 'banana' Gasolu obišla svijet košarke i postala hit na internetu

Dario Šarić je ključnom blokadom spriječio izjednačenje Španjolske i donio slavlje Hrvatskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška reprezentacija iznenadila je cijeli košarkaški svijet pobjedom protiv europskog prvaka Španjolske na samom otvaranju Olimpijskih igara. Španjolci sa zadnjih dvaju Igara imaju dva srebra, a pohod na novu medalju nisu baš najbolje započeli.

Za to su zaslužni ponovno sjajni hrvatski košarkaši koji su okrenuli 14 razlike europskih prvaka i na kraju slavili 72:70. Hrvatsku je do pobjede vodio Bojan Bogdanović sa 23 koša, Darko Planinić je dodao 11, a Krunoslav Simon 10, dok su kod Španjolske najbolji bili Pau Gasol sa 26 i Nikola Mirotić sa 19 poena.

Ipak, u neizvjesnoj završnici ključni potez je napravio Dario Šarić koji je u posljednjoj sekundi blokirao pokušaj Gasola pod samim obručem za izjednačenje. Darija nije išlo tijekom cijele utakmice, postigao je svega pet poena, ali je njegova blokada na Gasolu u zadnjoj sekundi će se sigurno dugo pamtiti.

'Kao da sam zabio koš za pobjedu'

"Vidio sam da lopta neće ići na Mirotića, nego na Gasola, pa sam skočio ranije i pogodio. Osjećaj je kao da sam zabio koš za pobjedu u zadnjoj sekundi. Mene nije išlo u napadu jer nisam dobro ušao u utakmicu, nisam imao ritma, no moje koševe su nadoknadili ostali. Borili smo se iako smo puno zaostajali, a to se može samo ako smo momčad koja vjeruje u sebe".

Nakon te 'banane' Šarića eksplodirale su društvene mreže odnosno profili košarkaških navijača i novinara diljem svijeta. Blokadu kojom je zaustavljen Gasol, ali i produžeci, na svom je Twitter profilu objavio i novi klub hrvatskog košarkaša Philadelphia 76-ers.

Šarić je tako opet postao glavna priča u košarkaškom svijetu, ali ne samo on već i ostatak momčadi na čelu s fenomenalnim Bojanom Bogdanovićem koji je odigrao utakmicu kakvu smo svi znali da može odigrati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider