Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
užas

Bit će doslovno u ljudskom izmetu: Olimpijce upozorili da ne gutaju vodu

Nažalost, ta strategija baš i nije baš previše pomogla surferima koji su se lani tamo nadmetali jer je čak četvrtina natjecatelja morala odustati zbog bolesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olimpijci koji će se natjecati u oceanskom zaljevu Guanabara u Rio de Janeiru doslovno će biti okruženi ljudskim izmetom te će gadno riskirati sa zdravljem.

Upozorio je na tu zabrinjavajuću činjenicu u razgovoru za New York Times sada i dr. Daniel Becker, pedijatar koji radi u siromašnim četvrtima Rija.

Naime, nedavno je testiranja voda pokazalo da su prepune bakterija koje izazivaju proljeve i mučnine, a oni nesretniji mogu naletjeti i na takozvanu superbakteriju koja može izazvati smrt ukoliko napadne čovjeka oslabljenog imunološkog sistema.

Kako bi umirili plivače, predstavnici brazilskih vlasti i Međunarodnog olimpijskog odbora su ustvrdili da vode kod Copacabane zadovoljavaju standarde Svjetske zdravstvene organizacije, dok su jedriličare i surfere, koji će se natjecati u zaljevu Guanabara, zamolili da nastoje držati usta zatvorenima ako upadnu u vodu! (podsjetimo, među jedriličarima su i četvorica Hrvata)

Nažalost, ta strategija baš i nije baš puno pomogla surferima koji su se lani tamo nadmetali jer je čak četvrtina natjecatelja morala odustati zbog bolesti, piše NY Times, čiji su urednici članak opremili fotografijom leša kako pluta na površini Guanabare i čiji su novinari u nastavku upozorili da Olimpijskim igrama prijete i zika virus, kriminal, kao i socijalni nemiri.

Uostalom, prije mjesec dana je i guverner Rija de Janeira Francisco Dornelles proglasio izvanredno stanje jer bi se zbog nedostatka novca čitav javni sustav mogao urušiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider