Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'ovaj put je uspjela'

Babić nakon pobjede nad Francuzima: Imamo taktiku za Karabatića

Hrvatska rukometna reprezentacija slavila je protiv rivala Francuza na Olimpijskim igrama u Riju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je nakon razočaranja protiv Katara i teško izborene pobjede protiv Argentine, nanizala dvije vrijedne pobjede protiv najvećih rivala. Prije dva pala je Danska, prvi put još od Londona prije četiri godine, a onda je stigla i sjajna igra i slavlje protiv Francuske.

''Velika pobjeda, stvarno smo odigrali dobru utakmicu. Uvijek može bolje, ali… Idemo dalje'', rekao je nakon utakmice Domagoj Duvnjak za HRT.

Upravo je on odigrao odličnu obranu na Nikoli Karabatiću.

''Može to puno bolje, ali kad se pobjeđuje nije bitno jer samo zajedno možemo pobijediti.''

Heroj je na kraju bio Ivan Pešić koji je Guigouu obranio sedmerac nakon što je Francuz bio šest puta zaredom precizan. Sve do nekoliko sekundi prije kraja utakmice.

''Baš je bila zanimljiva utakmica. Vidi se da se forma diže, a Stivi i ja smo odradili dobar posao. Samo treba igrati čvršće nego protiv Katara i Argentine, s više faula i odmah to bolje izgleda.''

Izbornik Željko Babić nije bio pretjerano uzbuđen.

''Igrali smo dobru utakmicu, kontrolirali smo cijelo vrijeme rezultat i imali inicijativu. Malo je ugodnije kad vodiš nego kad protivnik cijelo vrijeme ime četiri razlike. Turnir je dug. Da smo izgubili opet bi bilo isto, ali bolje je pobijediti.''

Ovaj put je ključ bila obrana za Karabatića. Zlatko Horvat je rekao kako je takav dogovor bio i u Poljskoj, ali sad je plan uspio. Babić je potvrdio da postoji taktika za najboljeg igrača svijeta.

''Imamo taktiku za Karabatića, danas smo uspjeli, vidjet ćemo kako će biti drugi put'', rekao je izbornik.

Marko Kopljar je sa 6 golova bio najbolji strijelac kod naših.

"Bilo je prostora za šut kada smo igrali sa sedam igrača i to sam iskoristio. Taj nam se rizik isplatio jer smo ih iznenadili. Stvarno smo nemoguće radili i u obrani i u napadu jer Francuzi i kada ne odigraju dobar meč igraju dobro. Eto, pobijedili smo i Dance i Francuze i sada se možemo u miru spremati za četvrtfinale. Dižemo se u formi i bit ćemo opasni", kazao je Kopljar.

Sljedeći protivnik je Tunis, ujedno i posljednji u skupini. Možda će biti prilike za odmor nekih igrača.

Odmarat ćemo igrače sigurno'', otkrio je Babić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider