Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
neprihvatljivi uvjeti

Australci (s pravom) ruše tradiciju: Odbili 'stanovati' u olimpijskom selu!

Na nove probleme naišli su organizatori Olimpijskih igara u Rio de Janeiru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Australski sportaši i članovi delegacije za vrijeme Olimpijskih igara u Rio de Janeiru neće biti smješteni u Olimpijskom selu već u obližnjim hotelima sve dok se ne riješe brojni problemi prisutni u rezidencijalnom kompleksu u Barra da Tijuci.

Australci su odbili smještaj u Olimpijskom selu zbog nezadovoljavajućih higijenskih uvjeta, začepljenih wc-a, curenja vode po zidovima, prljavih podova i kupaonice, otvorenih strujnih instalacija...

"To nisu uvjeti dostojni olimpijskih igara. Voda curi po zidovima pored električnih instalacija što je vrlo opasno. Na podovima se stvaraju lokve, u paviljonima po hodnicima nema rasvjete. Već duže vrijeme upozoravamo organizatore na ove probleme. Tražili smo način da riješe ove probleme, ali očito nisu uspjeli," kazala je šefica australske olimpijske delegacije Kitty Chiller.

Australske boje će na OI u Rio de Janeiru braniti 400 sportaša, a prvi su u Brazil doputovali 21. srpnja. Međutim, umjesto u Olimpijsko selo smješteni su u hotele.

Olimpijsko selo u Rio de Janieru, projekt je vrijedan 742 milijuna eura. U selu ima 31 zgrada sa 3.604 apartmana kapaciteta 17,950 osoba. U sobama nema televizora, što je posljedica financijske krize u Brazilu, no sve sobe bi trebale imati električne aparate za odbijanje komaraca zbog bojazni od zika virusa. Gradonačelnica Olimpijskog sela tijekom Igara bit će bivša košarkaška zvijezda Janeth Arcain, dvostruka osvajačica olimpijske medalje.

Nakon OI apartmani će biti prodani. Njihova prosječna cijena je oko 700,000 dolara, ali do sada ih je prodano ili rezervirano svega 6 do 10 posto.

Nedovršeno Olimpijsko selo potvrđuje neke od strahova da Rio de Janeiro nije spreman za OI. Svi olimpijski gradovi su najviše problema imali s izgradnjom smještajnih kapaciteta za sportaše, ali su ipak na vrijeme priveli radove kraju. No u Brazilu su svi rokovi odavno probijeni.

Kako bi pokušali spasiti stvar, organizatori su angažirali 1,000 dodatnih čistača.

"Postoji još nekoliko sitnijih problema koje moramo riješiti, no sve će biti spremno na vrijeme," poručili su Brazilci.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider