Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
umalo se vratila

Ana Zaninović iznenađujuće ispala s Igara, poražen i Filip Grgić

Sestre Zaninović ove Olimpijske igre neće pamtiti po dobrom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska taekwondašica Ana Zaninović izgubila je u prvom kolu olimpijskog turnira u Riju od 18-godišnje Iranke Kimije Alizadeh Zendorin sa 6-7, te se oprostila od Olimpijskih igara.

U prvoj rundi obje su previše taktizirale i završilo je 0-0. No, u drugoj Iranka Zendorin iskoristila je svoju prednost u visini i duge noge te je sa dva udarca u glavu stigla do vodstva 7-0.

Ana Zaninović je u posljednjoj rundi pokušala sve i bila je nadomak preokreta, ali je na kraju završilo pobjedom Iranke sa 7-6. Iranku Zendorin u četvrtfinalu čeka Španjolka Eva Calvo Gomez, srebrna sa SP prošle godine.

"Ona je nova nada svjetskog taekwondoa, svjetska juniorska prvakinja, puno viša od mene, a i njezin dosadni stil borbe s guranjima mi nikako ne odgovara. Kasno sam krenula. Ždrijeb me stvarno nije jer bi već u četvrtfinalu išla na jednu od dvije najbolje - Španjolku Calvo. Na OI se spajaju kategorije, a sve cure su više i teže od mene, koja objektivno spadam između 49 i 57 kilograma. Sad moram čekati i nadati se da će se Iranka izboriti za finale", kazala je Ana Zaninović, koju je pogodilo jučerašnje ispadanje sestre blizanke Lucije.

"Žao mi je Lucije, došla je u sobu uplakana jer je stvarno imala šansu. Da je dobila Francuskinju tako joj se otvorio ždrijeb da je mogla lako do finala. Zna da je propustila veliku priliku", zaključila je Ana.

Na kraju Ana ipak nije dobila priliku za repesaž jer je Iranka izgubila u četvrtfinalu od Španjolke Eve Calvo.

Trener Toni Tomas, unatoč porazu, nije bio nezadovoljan.

"Zadovoljan sam kako se borila, znao sam koliko je Iranka opasna, ne bi se iznenadio da ode fo finala, što bi povuklo i Anu. Ona to nikad neće reći, ali cijela je izlijepljena s trakama, pije svakodnevno tablete protiv bolova u koljenu, a dosad je imala čak šest operacija. Pravu šansu je propustila Lucija jučer, Francuskinju je dobivala osam puta zaredom, a onda izgubila kada joj je ždrijeb otvarao veliku mogućnost za plasman u finale", kazao je Tomas.

Izgubio i Filip Grgić

Ni Filip Grgić (26) nije se uspio plasirati u četvrtfinale, njega je u susretu 1. kola sa 4-3 svladao Španjolac Joel Gonzalez.

Prvi hrvatski muški predstavnik koji je izborio nastup na OI u taekwondou nije imao sreće sa ždrijebom, za suparnika je dobio zlatnog iz Londona iz kategorije do 58kg i aktualnog svjetskog doprvaka u kategoriji do 63kg. Ipak, Grgić je nakon dvije runde bio u prednosti od 1-0, no u trećoj je Španjolac uspio osvojiti četiri boda, povesti sa 4-2, da bi Grgić u samoj završnici uspio tek smanjiti na 4-3.

Nije on na kraju nije dobio priliku u repesažu...

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider