Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Daleko od savršenog'

Aco ponosan: Ova pobjeda će odjeknuti svijetom!

Izbornik, kapetan i najefikasniji igrač slično su razmišljali nakon trijumfa nad Španjolcima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaši senzacionalno su započeli nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

"Pobijedili smo aktualne europske prvake, olimpijske doprvake i momčad koja je dominirala Europom u posljednjih deset godina, a nismo čak odigrali neku savršenu utakmicu", izjavio je izbornik Aleksandar Petrović koji je bio svjestan važnosti pobjede nad Španjolcima:

"Ovo jest velika pobjeda koja će odjeknuti svijetom, ali se ipak osjećam nekako prazan. Dobili smo momčad koja ima osam sadašnjih i dva bivša NBA igrača, iako nismo bili raspoloženi u napadu, a radili smo i tolike pogreške. Dosad je hrvatska košarkaška reprezentacija u svijetu bila prepoznata kao odlična napadačka momčad, ali ova Hrvatska u Riju igra sjajnu obranu. Mi smo limitirali Španjolce na svega 70 poena i bili smo obrambeno na razini naših Igara ovog ljeta kada smo pobjeđivali Grčku i Italiju."

Naši košarkaši su odradili prvu od pet utakmica koliko će odigrati u skupini B.

"Naš cilj su tri pobjede u skupini i ovo je tek početak, mada ćemo znati proslaviti ovu pobjedu. Slijedi nam Argentina, koja je sjajna reprezentacija i za koju će nam trebati ovakva igra kao protiv Španjolaca."

Ukić: Svi smo dali 200 posto

Kapetan Roko Leni Ukić dvoboj je zaključio s osam poena.

"Igrali smo daleko od savršenog, ali smo zato svi dali 200 posto u ovoj utakmici. Vjerovali smo u sebe i igrali kao momčad i to je razlog zašto smo slavili."

Bogdanović: Odlučila je naša obrana

Prvi hrvatski strijelac bio je Bojan Bogdanović koji je ubacio 23 koša.

"Ovo je velika pobjeda protiv ekipe koju nismo pobjeđivali i od koje smo dosad gubili uvjerljivo. Bili smo u velikom zaostatku, ali nismo odustajali, svi smo se borili koliko smo mogli i to se isplatilo. Odlučila je naša obrana i blokada Šarića na Gasolu u zaadnjoj sekundi. Sada ne želimo da nam se dogodi kao prethodnim generacijama, dobili smo velikog favorita, ali opet ćemo biti pod imperativom i pritiskom ako izgubimo sljedeću utakmicu. Argentina je sada najvažnija, ma koliko ova pobjeda nad Španjolcima bila ogromna."

Simon: Pobjeda za uživanje

Kruno Simon je utakmicu završio sa 10 poena, a u zadnjim minutama imao je možda i ključnu krađu lopte i polaganje.

"Ovo je stvarno pobjeda za uživanje jer smo dvaput bili u golemom rezultatskom minusu. Ključ svega je što prije zaboravimo ovaj trijumf protiv Španjolaca i posvetimo se sljedećim utakmicama", kazao je Simon.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider