Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potvrda u meksiku

Zvone Boban napokon potvrdio glasine: 'Da, istina je'

Zvonimir Boban uskoro bi trebao postati desna ruka predsjednika FIFA-e.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogomet dobit će uskoro veliku čast. Zvonimir Boban postat će dio uskog tima ljudi prvog čovjeka svjetskog nogometa Giannija Infantina. Strani mediji špekuliraju kako će Boban biti glavni savjetnik predsjednika FIFA-e za razvoj nogometa.

Hrvatska legenda nedostupna je našim medijima, no zato su talijanski uspjeli doći do izjava bivše 'desetke' Milana.

''Da, istina je. Mislim kako je dobra ideja što novi predsjednik Infantino želi uključiti bivše nogometaše u rad vrha FIFA-e'', poručio je Zvone za talijanski radio, prenosi Gazzetta dello Sport.

Službena FIFA zasad ne želi potvrditi ovu vijest, ali su nam najavili kako će sve biti poznato u Meksiku 12. i 13. ovog mjeseca gdje će na 66. Kongresu krovne nogometne organizacije Infantino predstaviti uloge nekih velikih bivših nogometnih zvijezdi među kojima će biti i Boban.

Nije puno toga htio otkriti ni talijanskim medijima, ali je zato bio pričljiviji o situaciji u Milanu. Zvone je za 'rossonere' odigrao devet sezona i osvojio četiri scudetta. Od onog posljednjeg tzv. Bobanovog 1999. godine Milan je osvojio samo dva naslova prvaka Italije.

Priča se kako će Silvio Berlusconi prodati klub najbogatijem Kinezu Jacku Mau. Zvone tvrdi kako je kontroverzni talijanski biznismen i bivši premijer to trebao učiniti davno.

''Milan nije bio u ovakvoj situaciji 30 godina. Berlusconi je stvorio ovaj moderni Milan, ali trebao ga je prodati još prije deset godina'', poručio je u Milanu omiljeni Hrvat te zaključio:

''Apsurdno je da u klubu nema Paola Maldinija.''

Upravo bi Maldini trebao uz Bobana biti dio tima Giannija Infantina koji je inače navijač Intera, ali koji cijeni veličine takve veličine legendarnog Milana iz 90-ih.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider