Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretan zbog povratnika

Zoran Mamić jako zadovoljan igrom, no žali zbog rezultata

Trener Dinama Zoran Mamić bio je zadovoljan sjajnom igrom koju je njegova momčad pokazala u prvoj utakmici polufinala Kupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Čestitke momčadi na vrlo dobroj utakmici i zasluženoj pobjedi. Žao mi je što nije i uvjerljivija, ali to je draž nogometa; vidjeli smo danas što se sve može promašiti. Igrali smo jako dobro i tako mi je izgledalo sa strane, bili smo dobri kroz sredinu i kroz bokove tako da sam zadovoljan, ali za detaljnu analizu trebam pogledati u miru utakmicu", rekao je trener Dinama.

"Veselimo se uzvratu i punoj Kantridi, spektaklu koji nas čeka, ali prije toga imamo prvenstvene utakmice. Napokon imamo kompletan kadar, više nemamo ozlijeđenih igrača i spremni ćemo dočekati uzvrat".

Modri su promašili desetak čistih prilika.

"Naravno da nisam sretan što nismo zabili više golova, ali to je nogomet. Zadovoljan sam kako smo reagirali nakon 0:1, nisu odustajali niti pedalj od onoga kako smo se dogovorili da ćemo igrati, htjeli su pobjedu i na kraju zasluženo došli do nje", kaže trener Modrih pa na pohvalu da je sustav s tri braniča izgledao jako dobro kaže.

"Ne razmišljam o tome da stalno igramo u toj formaciji".

Jedan od igrača koji je danas imao niz odličnih prilika je i strijelac pobjedničkog pogotka Henriquez.

"I veći igrači od Angela imaju faze kada manje zabijaju tako da se ne brinem. Nije se predavao, ulazio je u šanse i na kraju zabio gol. Nemam straha što se tiče njega. Ipak, bilo bi jako dobro imati postotak realizacije kao Rijeka", kroz smijeh je rekao Zoran Mamić, pa kratko pričao o suđenju.

"O kriteriju se uvijek može pričati, a navodni penal za Rijeku nisam vidio na televiziji. Ipak, mislim da je bio crveni karton u prvom poluvremenu nakon starta na Ademiju" počeo je trener pa zaključio o suđenju.

"Iskreno, pogriješio sam što sam nakon prošle utakmice pričao o suđenju".

Kako će Dinamo igrati za dva tjedna na Kantridi?

"Dinamo će, kao i uvijek, pokušati igrati svoj, napadački nogomet. To sam rekao već bezbroj puta... Mislim da bi bilo suludo ići na Kantridu braniti se. Dinamo i Rijeka su trenutno najbolje dvije ekipe u Hrvatskoj, ali imam golemi respekt prema momčadima koje igraju drugo polufinale tako da ne bih to tako rekao. U svakom slučaju ne razmišljam uopće o finalu.

Trener Modrih je želio posebno istaknuti sjajnog Josipa Pivarića koji se nevjerojatno brzo vratio nakon teške ozljede.

"Sve pohvale idu Pivariću, taj dečko je nevjerojatan. S kojim žarom i kolikom željom on trenira je zaista impresivno. Ne znam uopće kako bih opisao o kakvom se čovjeku radi i jako sam sretan što se ovako brzo vratio", rekao je Mamić, pa nastavio o još jednom povratniku Soudaniju i opet sjajnom Machadu. 

"Jako sam sretan i zbog njih. Soudani se vratio nakon duge pauze, a njegova povreda je bila takva da nije mogao raditi aerobne treninge pa se vidi da mu nedostaje snage. Što se tiče Machada, bilo je skepse nakon prvog dijela sezone, ali on je pokazao da ima kvalitetu za Dinamo i drago mi je zbog njega. Igra jako dobro i to je odlično za cijelu momčad" zaključio je strateg Dinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider