Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'najtužniji čovjek svijeta'

Mamić i Burić razočarani i ljutiti: 'Ovako dalje ne ide'

Zoran Mamić i Damir Burić dijelili su razočarenje nakon prve utakmice polufinala Hrvatskog kupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je u prvoj utakmici polufinala Hrvatskog kupa slavio protiv Hajduka na Poljudu s 2:0. No potpuno zadovoljstvo treneru zagrebačkog sastava Zorana Mamića pokvarila je ozljeda ključne kosti Marka Pjace, ali i drugih 45 minuta utakmice.

"Pjaci je vjerojatno pukla ključna kost. Najtužniji sam čovjek na svijetu. Želim mu da se brzo oporavi i da izdrži“.

"Prije svega, čestitke momčadi na zasluženoj pobjedi, odigrali smo fantastično prvo poluvrijeme, bili smo pravi, agresivni, pokretljivi. I koliko me oduševilo prvo poluvrijeme, toliko me razljutilo drugo. Ne znam što se dogodilo, dogovor u svlačionici je bio drugačiji i to mi je jako zasmetalo", rekao Mamić.

Dinamo je odigrao još jednu utakmicu bez pravog napadača.

"Samo smo postavili Roga prema naprijed jer ima mnogo energije i pristiskao je zadnju liniju Hajduka. Takva strategija je urodila plodom u prvom poluvremenu, stvarno je sve bilo kako treba. Ne mogu dočarati koliko sam ljut zbog drugog poluvremena, a propuste i greške su radili najiskusniji", rekao je vidno ljutiti trener Dinama.

U nedjelju (20. ožujak, 15.00) slijedi novi ogled Hajduka i Dinama na Poljudu, ali u sklopu prvenstva. Mamić traži pobjedu, jer Rijeka "opasno puše za vratom".

"Moramo se dobro odmoriti, posložiti, analizirati dobro i loše te se pripremiti jer ne smijemo napraviti krivi korak. O Hajduku ne razmišljam, ne znam što je u glavi Damira Burića. Koncentriran sam samo na svoju momčad", zaključio je trener Dinama Mamić.

Više razloga za ljutnju imao je strateg Hajduka Burić.

"Dinamo nas je iznenadio sustavom i načinom igre jer su igrali bez klasičnog napadača. To nam je davalo mnogo problema, imali smo lošu organizaciju igre. Bili su bolji i to prvo poluvrijeme je odlučilo utakmicu. U drugom smo mi bili bolji, ali tako se ne može živjeti. Najgore je to poluvrijeme otkako sam trener i o tome ćemo popričati. Ovako dalje ne ide", rekao je Burić.

Vremena za velike promjene nema, jer je novi derbi već pred vratima.

"Analizirat ćemo ovu utakmicu i pripremiti se za prvenstveni dvoboj. Što se momčadi tiče, mlada je, na ljeto imati iskusnije igrače, sve je ovo škola. Profitirat ćemo u svakom slučaju za budućnost, to je i bio cilj uoči početka sezone", završio je Burić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider