Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nesvakidašnja priča

Sportski direktor Maribora "otkupio" sina nakon što je ovaj riješio derbi

Nakon što je sin odlučio veliki slovenski derbi, otac je promptno reagirao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sportski direktor mariborskog prvoligaša i nekadašnji slovenski reprezentativac Zlatko Zahovič brzo je reagirao nakon što je njegov sin Luka Zahovič u subotu na derbi utakmici s ljubljanskom Olimpijom postigao odlučujući gol.

Dan nakon utakmice Zahovič je otkupio sinov ugovor s nizozemskim Heerenveenom za 250.000 eura.

Mlađi Zahovič potpisao je za Nizozemce 2015. godine, a u Mariboru je od početka sezone bio na posudbi, no u subotu je dobro igrao, pa je slavniji otac, nekadašnji golgeter, zaključio da se odlično razvija i već drugi dan isplatio Heerenveenu predviđenu odštetu za prekid ugovora, pišu slovenski sportski mediji.

Pobjedom od 1:0 golom Luke Zahoviča u zadnjim minutama utakmice u mariborskom Ljudskom vrtu, u prvom kolu nastavka prvenstva, nogometaši Maribora pobjegli su tri boda glavnom konkurentu iz Ljubljane.

"U derbijima može biti tehničkih pogrešaka, ali ne i taktičkih i mi ih nismo napravili", komentirao je nakon susreta stariji Zahovič koji sportsku i kadrovsku politiku kluba na Dravi kao direktor vodi od 2007.

U tom je razdoblju u svim natjecanjima Maribor s Olimpijom odigrao 40 utakmica od kojih je u 22 pobijedio, u šest izgubio, dok je12 puta rezultat bio neodlučen.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider