Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odličan rezultat

Kranjčar ima razloga za zadovoljstvo, ali…: 'S dvije noge smo na zemlji'

Dinamo može mirno čekati uzvrat protiv Vardara sljedećeg tjedna na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama pobjedom u Skoplju protiv Vardara 2:1 došli su na korak do trećeg pretkola Lige prvaka. Modri su pod vodstvom novog trenera Zlatka Kranjčara odigrali solidnu utakmicu i zasluženo slavili.

Bilo je u igri plavih i nekih lošijih segmenata, ali Kranjčar je već najavio da se vrhunac forme tempirao za kolovoz kad hrvatskog prvaka očekuju najvažniji susreti.

''Mislim da smo ostvarili po što smo došli ovdje: odličan rezultat i pobjedu za uzvrat. Vrlo dobro smo ušli u utakmicu, nametnuli ritam, a Vardar je pokazao da zna zaprijetiti iz kontri što su i uspjeli. Mi smo igrali svoju igru, poveli i zasluženo na odmor odnijeli dva pogotka. U drugom dijelu se igralo dosta otvoreno, mislim da smo mogli utakmicu riješiti i prije još kojim golom iako su oni pogodili stativu i prečku. Kada se pogleda cijeli dojam mislim da smo bili bolji i zasluženo odnijeli pobjedu'' rekao je Zlatko Kranjčar i dodao:

''Znali smo da je Vardar jako dobra momčad, ali vidi se iskustvo i da je Dinamo ipak za nijansu bolji. Čestitke jednoj i drugoj momčadi, a mi zadovoljni idemo natrag u Zagreb pripremiti se za početak prvenstva i uzvrat.''

Kranjčar je naglasio da se Modri sigurno neće opustiti nakon pobjede:

''Imamo veliku prednost i svjesni smo toga, ali isto tako moramo biti oprezni i ne smijemo dozvoliti Vardaru da nas iznenadi. Ipak, uvjeren sam da naša kvaliteta i iskustvo neće dozvoliti iznenađenje. Zadovoljni smo i sretni, ali s oba dvije noge na zemlji'', zaključio je trener Modrih.

''Svi smo sretni zbog pobjede, mislim da smo zasluženo došli do nje, a ja bih čestitao svojim suigračima na dobroj utakmici. Imamo lijepu prednost uoči uzvrata, pokazali smo da smo bolja momčad, ali čeka nas još jedna teška utakmica u kojoj ćemo, uvjeren sam, potvrditi prolaz i plasirati se dalje. Moj gol? Naravno da sam sretan, odlično sam otvorio sezonu i neka se samo ovako nastavi'', kazao je strijelac Marko Rog.

Dinamo ima veliku prednost pred utakmicu u Maksimiru, koja se igra iduću srijedu, ali ipak nema opuštanja.

''Čestitam Vardaru na dobroj utakmici, ali i svojim suigračima na pravoj 'tekmi', borbenosti i pobjedi. Bilo je stvarno "nemoguće" vruće, nije bilo lako igrati ni Vardaru ni nama, ali svejedno mislim da smo odigrali jako zanimljivu utakmicu. Bili smo dosta bolji u prvom dijelu, šteta što nismo iskoristili svoje prilike u drugom dijelu pa odnijeli i veću pobjedu doma, ali mora se priznati da su imali i one svoje šanse. Ukupno je naša pobjeda zaslužena, bolji smo od Vardara, ali itekako su opasni i ne pada nam na pamet opustiti se uoči uzvrata'', kazao je kapetan Domagoj Antolić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider