Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve podređeno uspjehu

Hrvat će pokoriti Aziju: Zlatko Dalić pred uspjehom karijere!

Zlatko Dalić za tri dana s Al Ainom ima priliku osvojiti azijsku Ligu prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još tri dana ostalo je do odluke: hoće li hrvatski trener Zlatko Dalić s Al Ainom postati novi prvak Azije? Na korak do najvećeg uspjeha karijere stigao je s cijelom skupinom hrvatskih stručnjaka.

Ljubiteljima HNL-a dobro je poznata trenerska ekipa u Al Ainu. Glavni trener: Zlatko Dalić; pomoćnici: Perković, Karabeg, Španjić. A kako je živjeti i raditi u nogometno egzotičnim Emiratima, prvi se ohrabrio reći - liječnik.

"Ovo je zemlja koja ima 80 ili 90 posto stranaca. Tako da se ne osjećaš kao stranac. Lokalce prepoznaješ prema drugačijem načinu odjevanja", objašnjava liječnik Al Aina Jurića Rakić.

Rakić kaže da su Emirati vrlo sigurna zemlja. Ali zato i - stroga.

"Svako ponašanje koje odstupa od nekakvih normi (krađa) se sankcionira čak i deportacijom. Radi, ponašaj se u skladu sa "pravilima" i bit će ti dobro", kaže Rakić.

Poštujući običaje, navikavate se i na teško dostupan alkohol. Ima ga samo u određenim hotelima. A u trgovinama... pa, skoro nijednoj!

U gradu se službeno ne prodaje alkohol, ali zbog potreba brojnih stranih radnika, postoji jedna trgovina, evo tu iza mojih leđa, u kojoj se to može učiniti.

S ovog mjesta brzo smo morali otići, jer snimanje nije poželjno. Otišli smo zato vidjeti gdje žive naši treneri. Pomoćnici žive u jednom naselju, kao i većina igrača.

"Puno dobrih stvari imam. Imam uređen život. A slobodno vrijeme provodim s prijateljima", rekao je Joško Španić, pomoćni trener Al Aina.

Glavni junak ove priče ne živi u istom naselju. A uoči velikog finala Lige prvaka, želi govoriti samo o nogometu.

Zlatko Dalić smješten je u najboljem hotelu u gradu, čiji vlasnik je sam vladar Ujedinjenih Arapskih Emirata. Najbolji klub u državi potrudio se svog trenera smjestiti na pravo mjesto. Ali zato od njega i očekuje da klub odvede na sam vrh Azije. Do utakmice odluke ostala su još samo tri dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider