Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak galacticosima

Zidaneov popis želja za novi Real Madrid: Mbappe broj jedan, želi i Kanea, ne želi Neymara

Nakon što je potvrđen njegov povratak, glavne nedoumice vezane za Zidanea su pojačanja.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Zinedine Zidane u iznenađujućem se raspletu vratio u Real Madrid, na nagovor predsjednika Florentina Pereza, koji mu je dao odriješene ruke u građenju nove ekipe.

Prvi od Zidaneovih šest uvjeta bio je potpuna kontrola nad momčadi, a u nastavku je čelnom čovjeku Kraljevskog kluba prenio svoje želje u vezi pojačanja.

Madridski AS, koji uz Marcu najintenzivnije prati Real, donosi kako će se sa Zidaneovim povratkom na Santiago Bernabeuu vratiti politici dovođenja galacticosa i podsjećaju kako je posljednje takvo veliko pojačanje koje je stiglo u Real bio James Rodriguez, doveden odmah poslije Svjetskog prvenstva 2014. godine, na kojem je bio najbolji strijelac.

Mbappea je htio još dok je igrao u Monacu

Prvi na Zidaneovu popisu želja jest Kylian Mbappe. Fenomenalni mladi Francuz već je sad jedan od najboljih svjetskih nogometaša, a s obzirom na svoju dob (tek mu je 20 godina), očekuje se da će još dugo dominirati na najvišoj razini.

Još u ljeto 2017. Zidane ga je htio dovesti u Real, ali Mbappe mu je tad "pobjegao" iz Monaca u PSG.

Osim Mbappea, tu je i Eden Hazard, igrač o kojem je Zidane za vrijeme svoje trenerske karijere redovito govorio biranim riječima, indirektno ga pozivajući u Real Madrid. Ono što bi se ovdje moglo ispostaviti kao realan problem jest činjenica da Chelsea prije ljeta 2020. godine ne smije dovoditi nove igrače, zbog čega se ne žele dovesti u situaciju da sjajnog Belgijanca prodaju i istovremeno ne mogu dovesti nikoga.

Međutim, postoji i jedna dobra vijest za Real u cijeloj priči - Hazardu 30. lipnja 2020. istječe ugovor s Chelseajem i ako ga londonski klub ne proda ovog ljeta, onda bi dogodine mogao stići besplatno u Madrid.

France Football: Mane će prvi doći

Još jedna stara Zidaneova čežnja jest Sadio Mane, izvrsni Senegalac iz Liverpoola za kojeg France Football tvrdi da će biti prvo pojačanje Reala ovog ljeta.

Pod zapovjedništvo legendarnog Zizoua želi se svrstati i Paul Pogba, koji je proigrao u Manchester Unitedu odlaskom Josea Mourinha. Cijena za Pogbu bila bi oko 150 milijuna eura i Perez je voljan iskrcati toliko novca.

Kane dugoročna zamjena za Benzemu

Kao dugoročno rješenje na poziciji klasičnog centarfora Zidane vidi Harryja Kanea. Benzema će ostati opcija broj jedan, ali s obzirom na to da u prosincu puni 32 godine, Real (i Zidane) gledaju prema drugim, mlađim opcijama. A tu Kane kotira kao broj jedan, on će ovog ljeta navršiti 26 i najbolje godine tek su pred njim.

Kad je u pitanju defenzivni dio momčadi, tu je Zidaneov prvi pick Eder Militao, polivalentni defenzivac iz Porta koji je po vokaciji stoper, ali može igrati i kao desni bek i kao zadnji vezni. Brzina i fizička snaga glavne su mu odlike, a procjena je da bi Porto za njegove usluge tražio 50 milijuna eura.

Što se Neymara tiče, Zidane ga smatra velikim igračem, ali Brazilac nije dio njegova popisa. Florentinu Perezu on je prva želja, ali Zidane ga ne želi u momčadi jer se ne želi baviti igračem koji često traži od kluba dopuštenje da ode na odmor u Brazil. To može biti remetilački faktor u svlačionici i zato je Zidane odlučio zaobići Neymara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider