Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ako mi vjeruješ..."

Otkriveno što je Zidane obećao Ronaldu, a jako je važno za Real i njegovu karijeru

Zinedine Zidane i Cristiano Ronaldo održali su sastanak u „četiri oka“ prije početka sezone.

Galerija Zinedine Zidane (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo slavi pogodak (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +2 Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)

Uoči okršaja Juventusa i Reala u četvrtfinalnu Lige prvaka francuski L'Equipe objavio je priču koja otkriva kako je jeku najveće ovosezonske krize Kraljevskog kluba došlo do sporazuma između Zinedinea Zidanea i Cristiana Ronalda.

Trener Reala navodno je razgovoru u "četiri oka" uspio uvjeriti najveću zvijezdu madridskog velikana da "dozira" svoje nastupe i tempira formu za završetak sezone kada se igraju odlučne utakmice, a sve kako bi produljio karijeru i još godinama uspješno igrao u Realu.

Zinedine Zidane (Foto: AFP) Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nije bilo lako uvjeriti Ronalda da je bolje za njega da malo spusti tempo,  jer poznato je da već godinama želi igrati baš svaku utakmicu kako bi što više „nabildao“ statistiku i u stopu pratio najvećeg rivala Lionela Messija, s kojim se proteklih godina redovito borio za individualne trofeje, prije svih Zlatnu loptu, odnosno naslov najboljeg nogometaša svijeta.

„Ako me poslušaš i pristaneš se odmoriti s vremena na vrijeme, ako mi vjeruješ, produljit ćeš karijeru za još nekoliko godina“, navodno je Zidane obećao Ronaldu početkom sezone.

U tom trenutku Zidane, naravno, nije znao da će Real katastrofalno krenuti u sezonu i rano se oprostiti od obrane naslova prvaka Španjolske, no Ronaldo je ipak u pravo vrijeme došao u formu i Real još uvijek ima izgledne šanse osvojiti treći put uzastopno Ligu prvaka.

Cristiano Ronaldo slavi pogodak (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real je dobrim dijelom na krilima Ronalda izbacio PSG u osmini finala Lige prvaka, a sada je najveća uzdanica Madriđana u srazu s Juventusom u četvrtfinalu. Ronaldo je u posljednjih 11 službenih utakmica za Real postigao čak 21 gol, što je prilično snažan argument tvrdnji da je u pravo vrijeme dosegao optimalnu formu.

No, za konačni zaključak treba pričekati završetak sezone. Jer, ako Real ispadne prije finala, sezona će se smatrati fijaskom, a onda će i Zidaneov savjet Ronaldu biti promatran posve drugačijom dioptrijom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider