Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako mu objasniti?

Real strahuje, Zidane na mukama: Ronaldo im zadaje teške glavobolje

Cristiano Ronaldo silno je uplašio trenera Reala Zinedine Zidanea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S izraženom grimasom na licu Cristiano Ronaldo izašao je s travnjaka pred kraj utakmice s Villarrealom u prošlom kolu Primere. Praćen zabrinutim pogledom Zinedine Zidanea uputio se izravno prema svlačionici. Real je posljednju minutu utakmice završio s deset igrača na travnjaku, jer je prije toga već obavio tri zamjene.

Modrić opet dobio ovacije Santiago Bernabeua: Sad želi ono što mu nedostaje

Nije bilo drame jer su Madriđani imali sigurno vodstvo od 3:0, no budući da u prvom trenutku nije bilo posve jasno zašto je Ronaldo napustio travnjak, odmah se stvorila kontroverza, kako to već obično biva kada je u pitanju najveća zvijezda Reala.

Ubrzo se pokazalo točnim ono što je u prvom trenutku bilo najlogičnije – Ronaldo se ozlijedio i prevencije radi odmah je otišao u svlačionicu. Međutim, potom se rodila druga, logičnije kontroverza: zašto je zaboga Zidane držao Ronalda na travnjaku svih 90 minuta? Da ga je na vrijeme izvadio, do ozljede vjerojatno ne bi no došlo?

„Slažem se da Ronaldo s vremena na vrijeme treba odmor, ponekad ga treba zamijeniti. Ali on je igrač koji uvijek želi igrati i biti na travnjaku. Ponekad je to za mene jako nezgodno“, priznao je Zidane nakon utakmice.

''Cristiano se prestrašio. Zato je odmah otišao u svlačionicu jer je bio zabrinut da nije nešto ozbiljnije. I ja sam se prestrašio, ali sad sam mirniji. Radi se vjerojatno o jačem grču. Znat ćemo više tijekom četvrtka'', rekao je sinoć trener Reala.

Drugim riječima rečeno, Ronaldo je želio zabiti barem jedan pogodak, jer zna se koliko mu je važno da bude prvi strijelac Primere i Zlatna kopačka Europe, tim više jer je Barcelona ranije odigrala utakmicu s Deportivom pa je znao da mu se Luis Suarez približio na samo jedan gol razlike. Urugvajac je zabio čak četiri gola na Riazoru.

Na kraju se dogodilo da Ronaldo nije postigao gol, a još se uz to ozlijedio. Ta je ozljeda izazvala veliku zabrinutost na Santiago Bernabeuu. Zidaneov pogled sve je rekao. Real već u subotu očekuje gostovanje kod Raya u prvenstvu, što je manja briga, a puno veća je ta što Real sljedećeg tjedna igra prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka s Manchester Cityjem. Ne treba previše pojašnjavati koliki bi bio udarac za Real da na Etihad mora bez svojeg najboljeg igrača.

Zidaneu je dovoljna briga što Gareth Bale opet ima problema s listom, ali i leđima. Navodno zbog igranja golfa, što je jako razljutilo francuskog trenera. Kako god, neizvjesnost oko ozljede Ronalda ipak nije dugo trajala. U Madridu se mogli odahnuti tek danas popodne. Ronaldo se javio s postom na jednoj od društvenih mreža.

„Sve je u redu, hvala vam na brizi“, kratko je napisao Portugalac.

Real još nije objavio službeno liječničko izvješće, ali pretpostavlja se kako Ronaldo neće igrati u subotu protiv Raya iz čiste predostrožnosti. Utakmica s Manchester Cityjem ipak je puno važnija pa Zidane vjerojatno neće ništa riskirati. Osim ako Ronaldo ne bude inzistirao, a to je uvijek moguće. I Zidane se suočava s istim problemom kao i njegovi prethodnici: kako igraču s tolikim egom objasniti da ne mora igrati baš svaku utakmicu te da nije previše važno hoće li biti najbolji strijelac već hoće li Real osvojiti najveće trofeje?


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider