Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još nije spreman

Zidane potvrdio da Modrić i dalje ne može igrati

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić zbog ozljede noge neće nastupiti za Real Madrid u subotu protiv šestoplasirane Celte, što je druga prvenstvena utakmica za redom u kojoj neće igrati, izjavio je danas trener madridske momčadi Zinedine Zidane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Modrić neće konkurirati za utakmicu protiv Celte. Igramo opet u utorak i ne želim riskirati jer on još uvijek nije spreman za igranje", izjavio je Zidane u petak na novinskoj konferenciji u Madridu.

Real Madrid u utorak igra uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Rome koju je u Italiji pobijedio sa 2-0. Modrić je u petak i četvrtak trenirao zajedno s ostatkom momčadi, no još uvijek osjeća bol u gležnju. Prošlu subotu je primio udarac u gradskom derbiju protiv Atlético Madrida u kojem je kraljevski klub poražen sa 1-0.

Modrić je lani pretrpio dvije teške ozljede što ga je bilo udaljilo s terena na nekoliko mjeseci, a Zidane ga je od preuzimanja trenerskog mjesta u siječnju koristio u svim utakmicama.

"U subotu imamo utakmicu u kojoj želim sudjelovati s najboljim sastavom. Ne želim razmišljati o utorku, već o Celti koja je malo drugačija momčad u odnosu na Levante", rekao je Zidane.

U srijedu je Real Madrid, bez ozlijeđenog Modrića, slavio s 3-1 na gostovanju kod posljednje momčadi prvenstva Levantea, no za liderom Barcelonom zaostaje dvanaest bodova, a za drugoplasiranim Atléticom četiri.

"Igrači su mi rekli da se fizički osjećaju bolje nego ranije. Ne želim reći da su prije bili loše pripremljeni već samo da dobro radimo i da igrači to primjećuju", rekao je Zidane.

Zbog bolesti u subotu neće nastupiti Toni Kroos, s kojim Modrić drži sredinu terena, no na popisu se našao ofenzivni Gareth Bale koji je dosad bio ozlijeđen. Također se vratio i desni bočni Marcelo. I dalje nedostaje ozlijeđeni napadač Karim Benzema.

"U subotu ćemo vidjeti jednu drugačiju postavu. I to mi se sviđa jer želim da se kod mene svi igrači osjećaju važnima", rekao je Francuz na klupi Real Madrida. Hrvatski vezni igrač Mateo Kovačić konkurira za utakmicu no ostaje nepoznato hoće li ju početi od prve minute.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider