Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka se el clasico

VIDEO Sjećate se ovog? Zidane udario Enriquea u El Clasicu

Zinedine Zidane i Luis Enrique imali su jedan bliski susret u derbiju Barcelone i Reala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni francuski nogometaš Zinedine Zidane dobio je priliku kakvu inače dobivaju njegovi kolege iz Barcelone. Nakon što je vodio B momčad, Zizou je dobio priliku voditi prvi sastav Real Madrida. Baš poput Pepa Guardiole i Luisa Enrique tamo na obalama Mediterana.

Kakav je točno trener Zindeine Zidane još nije posve jasno, tek je na poćčetku karijere. Može se pročitati u raznim medijima kako je Zidane 'Realov Guardiola'. Mi bismo rekli kako je prije Realov Luis Enrique, jer Guardiola je ipak domaći dečko, Katalonac dok je Zidane ipak stranac, a Enrique Asturijac (Gijon). Enrique je u svojoj prvoj sezoni poput Guardiole pokorio cijeli nogometni svijet. Zidane bi mogao isto, ako se sve savršeno poklopi.

Zanimljivo, njih su dvojica imali jedan veći incident u prošlosti. Bilo je to u El Clasicu 2003., godinu dana prije kraja karijere današnjeg trenera Barce koji je igrao za Real pet godina, a onda se nakon osam godina u Barceloni umirovio.

Puyol je srušio jednog od najboljih nogometaša svijeta posljednjih 20-ak godina, a Zizou je izgubio kontrolu, po tko zna koji put u svojoj velikoj karijeri. Enrique je tada bio kapetan Barce, ali Francuz alžirskih korijena nije mario. Krv mu je opet udarila u glavu, pa je po glavi dobio i najboljih trener svijeta u 2015. godini.

Jasno, treneri se malo ohlade nakon igračkih dana, a kako će njih dvojica ponovno funkcionirati u međusobnom dvoboju vidjet ćemo 3. travnja kada je na rasporedu – El Clasico.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider