Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
krvava uvertira

VIDEO Žestoka tučnjava frakcija navijača Dinama: "Bilo je zastrašujuće"

Dinamo večeras gostuje kod Seville u sklopu 4. kola Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači Dinama Bad Blue Boysi bili su sudionici žestokih fizičkih obračuna u predvečerje ogleda 4. kola Lige prvaka. Prema pisanju španjolskih medija, navijači Dinama sukobili su se s policijom nakon što su demolirali jedan kafić, a potom su se obračunali i s lokalnim navijačima.

Kako nam je potvrdila hrvatska policija, došlo je do obračuna zaraćenih frakcija Dinamovih navijača, odnosno da su se međusobno sukobili navijači koji su protiv Zdravka Mamića i tzv. "mamićevci".

"Dinamovi navijači bili su u restoranu kada su stigli drugi navijači i napali ih, nakon čega je počela zastrašujuća tučnjava u kojoj su koristili stolove i palice", rekao je jedan svjedok za španjolske medije.

Mundo Deportivo piše da je stotinjak navijača Dinama pilo satima u centru Seville nakon čega su krenuli razbijati sve što im je došlo pod ruku. Građani su ubrzo pozvali policiju s kojom su se potom obračunali. A do tučnjave Dinamovih navijača došlo je i u Malagi, gdje je privedeno osam osoba, dok je nekolicina privedenih i u Sevilli.

''U Malagi, Kraljevina Španjolska, tijekom utorka došlo je do međusobnog sukoba suprotstavljenih frakcija navijača GNK Dinamo. Španjolska policija potvrdila je uhićenje i privođenje osam hrvatskih navijača.

Također, tijekom kasnih večernjih sati pripadnici istih frakcija sukobili su se i u Sevilli, gdje je također uhićeno i privedeno nekoliko osoba. Više informacija imat ćemo kada stigne službeno izvješće španjolske policije.

U sklopu međunarodne policijske suradnje, španjolskoj policiji dostavljeni su svi podaci kojima raspolaže hrvatska policija, a važni su kod postupanja i mogu biti od pomoći španjolskim kolegama tijekom osiguranja večerašnje utakmice'', stoji u priopćenju policije.

S druge strane, glasnogovornik policije u Sevilli rekao je sljedeće:

"Uhitili smo trojicu koja su poticala ostale na nasilje. Kod njih smo pronašli bejbolsku palicu, nož i ostalo hladno oružje te su imali lica prekrivena fantomkama."

"Navijači Seville poznaju ulice te su se razbježali, njih nekoliko desetaka. Zabilježili smo samo ovaj izgred u kojem su bili i navijači Seville. Za eventualno neku drugu tučnjavu ne znamo", dodao je glasnogovornik policije u Sevilli.

U srijedu u rano poslijepodne na ulicama se vide navijačka obilježja i sve protječe mirno. Policija ovaj susret ne smatra utakmicom visokog rizika. Raspoređen je isti broj policijaca kao i za druge utakmice Lige prvaka u Sevilli.

Utakmica između Seville i Dinama počinje u 20.45 sati na stadionu Sanchez Pizjuan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider