Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Cilj je zaštita kriminala"

Žestoka reakcija: "Skupština Dinama je debakl bjegunčevih poslušnika!"

Udruga članova Dinama oglasila se priopćenjem povodom nedavne Skupštine Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Udruga članova Dinama "Dinamo – to smo mi" oglasila se priopćenjem u vezi s nedavnom, kako je oni nazivaju, tzv. Skupštinom Dinama.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nelegitimna Skupština nije u stanju provesti niti jedno slovo propisa.

Udruga članova GNK Dinamo 'Dinamo – to smo mi' nastavno na takozvanu Skupštinu GNK Dinama sa žaljenjem mora upozoriti na kroničnu nesposobnost nelegitimnog vodstva kluba čiji je očito jedini cilj zaštita kriminala u Dinamu pod svaku cijenu. Kao najveći propust u nizu zapravo neobaveznog sastanka u Maksimirskoj 128 je činjenica da Statut prema Zakonu o udrugama (i dosadašnjoj praksi te mišljenju Gradskog ureda za upravu) treba najprije biti upisan i odobren od nadležnog gradskog ureda, a tek nakon toga moguće je po istome sazvati i provesti bilo kakvu Skupštinu.

Nije nebitno spomenuti i da je Statut pred skupštinare stavljen dva sata prije bez ikakve javne rasprave ili dostave članovima odnosno zakonskim vlasnicima Udruge GNK Dinamo.

Nadalje, ova takozvana Skupština niti ne može biti redovna (po statutu samo je jednom godišnje redovna), već isključivo izvanredna obzirom da je redovna održana u ožujku 2018., pa kao redovna nije niti mogla biti sazvana.

Neobavezno druženje u klubu ne može se nazvati Skupštinom jer u klubu još uvijek nisu postupili po naređenju gradskog Ureda za Udruge da popis članova usklade sa Zakonom o Udrugama. Kako je isti nepotpun i nemarno vođen prema nalazu tog Ureda trenutno nije moguće utvrditi da su članovi nelegitimne Skupštine i članovi kluba u kontinuitetu od pet godina što kao uvjet propisuje aktualni Statut kluba.

Također, kako je moguće da članovi Izvršnog odbora mogu istovremeno biti i članovi Skupštine te predlagati i birati sami sebe?

Još važnije ima li spomenuta skupština kvorum?

Na kraju i ne manje bitno, predsjednik Uprave u prekršaju Igor Kodžoman prema Zakonu o sportu, a zbog prekršaja u sportu ne smije biti niti predsjednik Uprave niti član Skupštine ili bilo kojeg tijela kluba. Samo je pitanje da li gospodin Kodžoman misli poštovati Zakone Republike Hrvatske i sam dati ostavku ili će čekati neizbježan nalaz sportske inspekcije?

Niz amaterskih nepravilnosti koje svaku odluku takozvane Skupštine stavlja van snage govori u prilog zakonskih propisa koji kažu da svaki član treba imati mogućnosti birati i biti biran te spriječiti da u istoj sjede nekompetentne osobe. Jedino pohvalno je konačno prepoznavanje da po zakonu klub treba imati i likvidatora. Nadamo se da će u budućnosti prepoznati i druge zakone RH i najprije uskladiti svoj rad sa Zakonom o Udrugama kako bi u GNK Dinamu imali i prvu legalnu Skupštinu, stoji u priopćenju udruge "Dinamo – to smo mi".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider