Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Old school šalabahter

Neki ipak igraju: Poznati sportski komentator oduševio pripremom za današnju utakmicu

Tako to ide kad komentirate utakmicu o čijim akterima, kao i cijeli svijet izvan te države, znate malo ili ništa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč pandemiji koronavirusa, ovog je tjedna započelo nogometno prvenstvo u Bjelorusiji.

Prvo kolo rastegnuto je na četiri dana s po dvije utakmice. Počelo je dvama dvobojima u četvrtak, nastavilo se u petak, a u istom će ritmu Bjelorusi odraditi i vikend.

Od dva subotnja ogleda, prvi je bio onaj između klubova Vitebsk i Gorodeja koji se igrao na sjeveroistoku Bjelorusije, nedaleko granice s Rusijom.

Ta utakmica išla je u izravnom prijenosu na Sportklubu, a komentirao ju je Željko Vela, jedan od naših najpoznatijih sportskih komentatora, kojeg inače možete slušati u prijenosima utakmica hrvatske reprezentacije u Ligi nacija na Novoj TV.

Vela je na svom Facebooku objavio kako se pripremio za komentiranje ovog dvoboja. Na old school šalabahteru je preko cijele stranice napisao pregršt podataka, od toga kako se izgovaraju prezimena igrača do zanimljivosti vezanih uz pojedince...

Inače, konačan rezultat utakmice bio je 1:0 za domaćine, a pobjednički pogodak zapravo je bio autogol u 20. minuti. Krajem prvog dijela Vitebsk je ostao s igračem manje, ali je unatoč deficitu na terenu uspio zadržati to vodstvo i osvojiti tri boda na startu nove sezone.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider