Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kranjčevićeva u šoku

Tragedija: Legenda Zagreba preminula nakon uboda ose

Željko Smolek odigrao je za NK Zagreb 670 utakmica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši istaknuti nogometaš NK Zagreba Željko Smolek umro je u 64. godini u zadarskoj bolnici nakon uboda ose.

"Svi smo u šoku. Osa je ubola Željka u usnu u nedjelju i unatoč nagovaranjima supruge da otiđe liječniku jer je bio alergičan nije odmah otišao pa ga je nakon 20-ak minuta supruga pronašla bez svijesti u kupaonici obiteljske vikendice na Pagu. Odmah je prebačen u zadarsku bolnicu. Liječnici su se cijelu noć borili za njegov život, a jutros je njegov sin javio da je naš Koka umro", izjavio je Hini dugogodišnji Smolekov suigrač i prijatelj glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop.

Željko Smolek rođen je 1953. godine u Zagrebu, a nogometnu karijeru započeo je u NK Kemičaru za koji je igrao od 1967. do 1969. Za NK Zagreb je od 1969. do 1984. odigrao 670 utakmica, a nakon toga ostao je u klubu kao trener i nogometni dužnosnik do odlaska u mirovinu.

Smolek je bio član talentirane generacije NK Zagreba koja je 19. srpnja 1973. u Maksimiru pred više od 64.000 gledatelja u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak u Prvu ligu igrala neriješeno s Osijekom 2-2 da bi nakon izvođenja jedanaesteraca izborila plasman u prvu jugoslavensku ligu. Taj uspjeh ostvarili su Horvat, Gašparini, Tucak, Antolić, Ivanišević, Lipovac, Markulin, Čopor, Močibob, Rukljač i Smolek.

"Smolek je bio profinjeni, izuzetno brz tehničar, imao je nezadrživ dribling i odličan centaršut. Bio je prototip modernog krila s kojim sam u momčadi NK Zagreba proveo nezaboravnih osam godina, a nakon završetka karijere ostali smo prijatelji", kazao je Čop naglašavajući da je poslije smrti desnog krila Bože Bakote "njegov" NK Zagreb sada izgubio i lijevo krilo Željka Smoleka.
Datum i vrijeme posljednjeg ispraćaja Željka Smoleka bit će naknadno objavljeni.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider