Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bijeli mogli i bolje proći

Hajduku neugodan ždrijeb, Lokomotiva imala sreće

Osim Dinama, još dva hrvatska kluba danas su saznali svoje prve europske suparnike za novu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugom pretkolu Europa lige Hajduk će igrati protiv rumunjskog kluba CS Municipal Studentesc Iasi ili skraćeno Csms Iasi.

Csms Iasi se kroz prvenstvo nije uspio kvalificirati za nastup u Europi, završili su tek na sedmom mjestu, ali su Europu ipak 'izborili', zbog toga što četvrtoplasirani Dinamo Bukurešt i šestoplasirani Targu Mures imaju zabranu nastupa u europskim natjecanjima zbog financijskih nepravilnosti odnosno nepoštivanja financijskog fair-playja.

Prva utakmica igrat će se 14. srpnja u Iasiju, na sjeveroistoku Rumunjske blizu granice s Moldavijom, na stadionu Emil Alexandrescu koji prima 11.500 gledatelja, a uzvrat je 21. srpnja na Poljudu.

Prije Hajduka u akciju će Lokomotiva koja kreće od prvog pretkola. Ždrijeb joj je tu za suparnika dodijelio UE Santa Colomu iz Andore gdje će 30. lipnja igrati prvu utakmicu dok je revanš 7. srpnja u Zagrebu.

Ukoliko Lokomotiva (očekivano) eliminira andorske amatere, u drugom će pretkolu igrati protiv pobjednika dvoboja između Iraca (Shamrock Rovers) i Finaca (Rovaniemi).

Definitivno se može reći kako su Zagrepčani imali više sreće u ždrijebu od Splićana. Koga god Lokomotiva dočeka u drugom pretkolu imat će lakši zadatak nego Hajduk protiv Rumunja.

U trećem pretkolu, za koje će ždrijeb biti 15. srpnja u Nyonu, u natjecanje će se uključiti i Rijeka.

PRVO PRETKOLO:

UE Santa Coloma (Andora) - LOKOMOTIVA

DRUGO PRETKOLO:

Shamrock Rovers (Irska)/Rovaniemi (Finska) - UE Santa Coloma (Andora)/LOKOMOTIVA

Csms Iasi (Rumunjska) - HAJDUK

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider