Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stari poznanici

Ždrijeb Lige prvaka: Dinamo dobio teškog protivnika - Red Bull!

Dinamo je izvukao vrlo jakog protivnika na ždrijebu play-offa Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je na ždrijebu play-offa Lige prvaka izvukao po mnogima najtežeg mogućeg protivnika - Red Bull Salzburg. Tako će posljednja prepreka u borbi za drugu uzastopnu sezonu među europskom elitom biti dosta teža nego ona prošle sezone kada je ždrijeb bio itekako naklonjen Modrima. Tada su kuglice podarile Modrima albanskog prvaka Skenderbeu, ali ovaj put hrvatski prvak nije bio nositelj pa je konkurencija bila puno jača.

Nositelji su osim Austrijanaca u tom dijelu ždrijeba bili Celtic, Viktoria, APOEL i Legia Varšava, a Modri su dobili klub protiv kojeg nisu imali sreće posljednjih godina. Prije sedam godina, u sezoni 2009./2010., Salzburg je izbacio Dinamo na putu prema skupinama Lige prvaka, a prije dve godine Modri su dobili ukupno devet pogodaka u dvije utakmice skupine Europske lige.

S 4:2 slavili su Austrijanci na svom stadionu u Salzburgu, a posebno boli ona petarda koja je odjeknula Maksimirom u uzvratu kada je bilo čak 5:1!

Prve utakmice posljednjeg kola kvalifikacija Lige prvaka na rasporedu su 16. i 17. kolovoza, dok će se uzvrati odigrati sedam dana kasnije, 23. i 24. kolovoza. UEFA će naknadno odlučiti tko igra utorak, a tko u srijedu.

Mladi Hrvat u obrani, a naprijed - Soriano

Red Bull austrijski je prvak već treću sezonu u nizu. U 3. pretkolu izbacili su albanskog prvaka Partizani iz Tirane. U prvoj utakmici slavili su s 1:0 pogotkom Jonathana Soriana s bijele točke, dok su u uzvratu potvrdili prolaz pobjedu 2:0 pogocima Soriana i Wamberta.

U obrani Red Bulla standardno mjesto drži talentirani mladi hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car, koji je odradio prvi dio priprema s hrvatskom repreezntacijom uoči Eura. Apsolutni vođa momčadi je sjajni Katalonac, nekad dijete Barcelone Jonathan Soriano kojem je ovo već šesta sezona u Salzburgu gdje je i kapetan.

Ne samo da je kapetan Katalonac, već je i trener Oscar Garcia Junyent koji je klub preuzeo prošlog prosinca. Učio se u La Masiji, a onda vodio Maccabi Tel-Aviv, Brighton te Watford kojeg je napustio zbog zdravstvenih problema.

Treba ipak reći kako Red Bull nije toliko jaka momčad kao prije dvije sezone. Iz utakmica protiv Partizanija se vidi kako još nisu u pravoj formi, no respekta prema prvaku Austrije mora biti. Sjetimo se samo bečke Austrije, ako već utakmice baš sa Salzburgom nisu opomena Zagrepčanima.

Bit će to ujedno i velika prilika za revanš klubu koji već godinama pokušava ući u Ligu prvaka, a što im nikako ne uspijeva. Sada baš Dinamo može reći Bikovima kako nije vrijeme za to ni ove godine.

Parovi play-offa Lige prvaka:

Put prvaka

Ludogorec - Viktoria Plzen

Celtic - Hapoel Beer Sheeva

Kopenhagen - APOEL

Dundalk - Legia Varšava

Dinamo Zagreb - Red Bull Salzburg

Put neprvaka

Steaua - Manchester City

Porto - Roma

Ajax - Rostov

Young Boys - Borussia (M)

Villarreal - Monaco

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider