Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Najteži suparnik'

Reakcije na ždrijeb: Barca nezadovoljna, Real vrlo oprezan

Različito raspoloženje u klubovima izazvao je ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U švicarskom Nyonu u petak smo doznali parove četvrtfinala Lige prvaka, a najviše neizvjesnosti donose dvoboji Barcelona - Atletico Madrid, te PSG - Manchester City, dok je madridski Real favorit protiv Wolfsburga, kao i Bayern protiv Benfice.

Barcelona je dobila zadnjih šest utakmica u domaćem prvenstvu i kupu, ali u četvrtfinalu Lige prvaka u sezoni 2013./14. bolji je bio Atletico Madrid. Tada je prva utakmica na Camp Nou završila 1:1, a u uzvratu je Atletico na svom stadionu slavio 1:0. Treba reći i da je Lionel Messi protiv Atletica odigrao 27 susreta, te je zabio 25 golova, i čak tri hat-tricka.

Simeone: Barcelona je vjerojatno najbolja na svijetu

Trener Atlética Diego Simeone izjavio je da jedva čeka prvu utakmicu: "Mislim da nema boljeg motiva nego igrati protiv vjerojatno najbolje momčadi na svijetu".

Clemente Villaverde, direktor Atlética, smatra da su izgledi za prolaz 50-50:

"Iako smo obje prvenstvene utakmice ove sezone izgubili (1:2), pokazali smo da možemo ravnopravno igrati protiv Barce. Samo trebamo igrati svoju igru, i to najbolje što možemo", rekao je Villaverde.

Sportski direktor Barcelone Javier Bordas nije bio zadovoljan ždrijebom: "Mislim da smo dobili najtežeg protivnika. Atletico ima najbolju obranu od svih momčadi koje su preostale u Ligi prvaka, ali i u napadu su vrlo opasni."

'Budite sigurni da Wolfsburg neće biti promatrač protiv Reala'

S druge strane, iako je Real Madrid veliki favorit u dvoboju protiv Wolfsburga, direktor Kraljevskog kluba Emilio Butragueno, po običaju, vrlo je oprezan: "Kad igrate protiv njemačkih klubova valja izbjegavati riječ favorit. Wolfsburg ima kvalitetne igrače, uvjerljivo su prošli u četvrtfinale, a u grupnoj fazi bili su prvi, iako su imali vrlo jake protivnike, Manchester United, PSV i moskovski CSKA."

Napadač Vukova Bas Dost smatra da oni nemaju što izgubiti: "Igrati protiv Reala je ostvarenje sna, ali budite sigurni da nećemo biti samo promatrači."

"Za mene kao trenera najvažnije je pitanje kako ući u utakmice, sa malo defenzivnijom postavom, ili kao što inače igramo, napadački. Kako god bilo, imamo priliku pokazati što znamo, i to na najvećoj nogometnoj sceni", rekao je trener Wolfsburga Dieter Hecking.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider