Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će uzbudljivo

Ždrijeb Eura: Belgiji i Italiji 'skupina smrti', Engleska i Wales za povijest

Ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo 2016 u Francuskoj nekima je bio sretan, a nekima je dodijelio poprilično jake protivnike...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domaćin Eura 2016., Francuska, definitivno može biti zadovoljna ždrijebom. Reprezentacija Didiera Deschampsa izvukla je Švicarsku, Rumunjsku i Albaniju, jednu od lakših skupina. Osim Švicarske, Francuzi na papiru nemaju ozbiljnijeg protivnika. No, povijest je već pokazala kako nikoga ne treba otpisivati. Pa ni Albaniju i Rumunjsku.

Jedna od većih zanimljivosti je da će se Engleska i Wales po prvi put u povijesti sresti na velikom natjecanju. Oboje su smješteni u skupinu B, zajedno s Rusijom i Slovačkom. Povijesna utakmica za obje reprezentacije igrat će se 16. lipnja u Lensu. Međutim, ni jednoj reprezentaciji iz ove skupine neće biti lako. Iako su Englezi blagi favoriti grupe, jer odradili su kvalifikacije sa stopostotnim učinkom i od njih se očekuje nastavak dobrih rezultata.

Još jedna reprezentacija s Otoka smjestila se u skupinu C. Sjeverna Irska zaigrat će protiv Njemačke, Poljske i Ukrajine. Možemo reći da su aktualni svjetski prvaci dobro prošli, jer dobili su protivnike s kojima ne bi trebali imati prevelikih problema. Poljaci i Ukrajinci trebali bi se boriti za drugo mjesto, no na Euru nema lakih utakmica.

Ako za nekoga možemo reći da nije imao sreće, onda je to Belgija. Naime, u grupi E našli su se Belgijci, Talijani, Šveđani i Irci. Za mnoge je to 'skupina smrti'. Osim Irske svi mogu pobijediti svakoga, ali i O'Neillova momčad će imati što za reći. Dobro se to vidjelo u dodatnim kvalifikacijama s BiH. Italija, koja je na Euro otišla kao prvoplasirana iz naše skupine, također neće imati lak zadatak. Ali kod njih je uvijek na velikom natjecanju drugačija priča.

A možda i najlakšu grupu dobio je Portugal. Uz Austriju, tu su se smjestili Mađarska i Island. Dvije jače reprezentacije i dvije nešto slabije. Nemojte se iznenaditi ako Austrija osvoji ovu grupu, bila je odlična u kvalifikacijama i kao prvoplasirana ostvarila odlazak na Euro.

Reprezentacije su podijeljene u šest skupina po četiri reprezentacije, po dvije najbolje iz svake skupine, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe izborit će plasman u osminu finala. Prvenstvo otvaraju domaćin Francuska i Rumunjska na Saint Denisu 10. lipnja.

SKUPINA A: Francuska, Albanija, Rumunjska, Švicarska
SKUPINA B: Engleska, Wales, Slovačka, Rusija
SKUPINA C: Njemačka, Sjeverna Irska, Poljska,Ukrajina
SKUPINA D: Španjolska, Turska, Češka, HRVATSKA
SKUPINA E: Belgija, Irska, Švedska, Italija
SKUPINA F: Portugal, Island, Mađarska, Austrija

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider